14 Απριλίου, 2024

Πικέ και Σακίρα κατέληξαν σε συμφωνία για την επιμέλεια των παιδιών τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σακίρα και ο πρώην της Ζεράρ Πικέ, επιβεβαίωσαν ότι έχουν υπογράψει συμφωνία για την επιμέλεια των παιδιών τους, με σκοπό να αποφύγουν οποιαδήποτε επώδυνη δικαστική διαμάχη.

Οι ίδιοι επιβεβαίωσαν τον χωρισμό τους τον περασμένο Ιούνιο, ανακοίνωσαν, χθες Τρίτη 8 Νοεμβρίου, μετά από μια μαραθώνια 12ωρη συνάντηση με τους δικηγόρους τους, η οποία έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα, ο Πικέ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο καθώς ήταν συναισθηματικά φορτισμένος λέγεται ότι έδωσε τη συγκατάθεσή του για να μετακομίσει η πρώην σύντροφός του στο Μαϊάμι από το νέο έτος μαζί με τα παιδιά τους, τον 9χρονο Μίλαν και τον 7χρονο Σάσα. Το deal αυτό έγινε σύμφωνα με τα ξένα μέσα για να αποφευχθεί μια μακρά δικαστική διαμάχη ανάμεσά τους.

Η επιθυμία της Σακίρα να μετακομίσει στην πόλη όπου ζούσε η ίδια και μέρος της οικογένειάς της ήταν το κύριο εμπόδιο στο να τα βρει το πρώην ζευγάρι εξωδικαστικά.

Ο Πικέ και η Σακίρα ανέφεραν στην κοινή τους δήλωση: «Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι έχουμε υπογράψει μια συμφωνία που εγγυάται την ευημερία των παιδιών μας και η οποία θα επικυρωθεί στο δικαστήριο στο πλαίσιο μιας απλώς τυπικής διαδικασίας. Μοναδικός μας στόχος είναι να τους παρέχουμε την ύψιστη ασφάλεια και προστασία και πιστεύουμε ότι η ιδιωτική τους ζωή θα γίνει σεβαστή. Εκτιμούμε το ενδιαφέρον που δείχνεται και ελπίζουμε ότι τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους με την απαραίτητη ιδιωτικότητα σε ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον».

Η δήλωση στον Τύπο είχε τα ονόματα της Σακίρα και του Ζεζάρ.

Ο ισπανικός Τύπος ανέφερε επίσης ότι ο Πικέ θα μπορεί να περνάει δέκα ημέρες το μήνα με τα παιδιά του στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Σακίρα, καθώς και χρόνο διακοπών.

Η καταλανική εφημερίδα «El Periodico» στο δημοσίευμά της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Ζεράρ Πικέ θα έχει τα παιδιά του 10 ημέρες το μήνα και το σύνολο των τριών περιόδων διακοπών που διέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από τα Χριστούγεννα και τις καλοκαιρινές διακοπές, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος. Φέτος τα Χριστούγεννα θα εναλλάσσουν την επιμέλεια κατά 50% ακολουθώντας το ημερολόγιο της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας και τα επόμενα χρόνια θα το κάνουν σύμφωνα με το σχολικό ημερολόγιο των παιδιών. Αυτή είναι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο ποδοσφαιριστής και η σύντροφός του, Shakira, σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών τους.

Αν, όπως αναμένεται, ο Σάσα και ο Μίλαν ξεκινήσουν σχολείο στις ΗΠΑ το νέο έτος, ο Πικέ θα πρέπει να ζει μεταξύ Μαϊάμι και Βαρκελώνης, αν θέλει να απολαμβάνει ολόκληρο το 10ήμερο με τα παιδιά του κάθε μήνα εκτός των διακοπών. Δεν ήταν άμεσα σαφές αν αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται ότι ψάχνει για σπίτι στις ΗΠΑ ή αν θα μπορούσε να καταλήξει να κάνει μια κοινή χρήση του σπιτιού με τη Σακίρα στο Μαϊάμι».

Συνάντηση κορυφής που διήρκησε 12 ολόκληρες ώρες
Οι μαραθώνιες συνομιλίες ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο πρώην οικογενειακό σπίτι του ζευγαριού στο Esplugues de Llobregat στα περίχωρα της Βαρκελώνης. Ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με τις διαπραγματεύσεις να χαρακτηρίζονται «έντονες» από την έγκυρη καταλανική εφημερίδα El Periodico.

Η αντίπαλη εφημερίδα «La Vanguardia»έγραψε: «Ο Μίλαν και ο Σάσα θα πάνε με τη Σακίρα στο Μαϊάμι. Τα παιδιά θα περάσουν τα Χριστούγεννα στη Βαρκελώνη, αλλά μόλις ξεκινήσει το 2023, ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να επισκέπτεται τα παιδιά του στις ΗΠΑ».