19 Απριλίου, 2024

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις άνω του 6%: Τι είπε ο Χατζηδάκης

Στην αύξηση των συντάξεων, του κατώτατου μισθού και την αλλαγή του εργασιακού νόμου αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«6% – με 7% οι αυξήσεις στις συντάξεις»

Αναφερόμενος στις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA: «Θα δοθούν αναδρομικά γιατί πρέπει να πιστοποιηθεί από την ΕΛΣΤΑΤ το ύψος του τιμαρίθμου. Προστίθεται η αύξηση του ΑΕΠ, η αύξηση του τιμαρίθμου, διαιρείται διά δύο και βγαίνει η αύξηση. Μέσα στους πρώτους 3 μήνες θα υπάρχουν τα στοιχεία. Ο νόμος προβλέπει ότι οι αυξήσεις μετρούν από την 1η Ιανουαρίου. Όσον αφορά στην προσωπική διαφορά τα δύο τρίτα θα πάρουν αυξήσει που θα ξεπερνούν το 6%, εξαρτάται από τα μεγέθη που αναφέραμε προηγουμένως».

«Οι υπόλοιποι θα "ροκανίσουν" την προσωπική τους διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για τον επόμενο γύρο των αυξήσεων. Ωστόσο, πάρα πολλοί απ΄τους υπόλοιπους που έχουν προσωπική διαφορά θα κερδίσουν στην τσέπη τους από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Γιατί από αυτή την εισφορά αλληλεγγύης κερδίζει 1 εκατομμύριο ασφαλισμένοι, περίπου το 40%. Πολλοί από αυτούς έχουν προσωπική διαφορά, άρα δεν θα πάρουν στην τσέπη τους την αύξηση αλλά θα έχουν ορισμένοι από αυτούς ένα σημαντικό κέρδος από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

 

madata.gr