14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταδικάστηκε με κάθειρξη 8 ετών με αναστολή για δύο απόπειρες βιασμού ο ηθοποιός

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης το βράδυ της Πέμπτης, αθωώθηκε για έναν βιασμό και καταδικάστηκε για δύο απόπειρες βιασμού σε 8 χρόνια κάθειρξη.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αποχώρησε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μετά την ανακοίνωση της ποινής του, αφού το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης.

Στον Πέτρο Φιλιππίδη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Η δίκη που απασχόλησε επί δέκα μήνες την επικαιρότητα, με έναν δημοφιλή μέχρι τότε ηθοποιό, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος και έμεινε ένα χρόνο στη φυλακή, μετά από βαριές κατηγορίες εναντίον του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, στο πλαίσιο του κινήματος #metoo, έριξε αυλαία το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου.

Πέρα από τις καταγγελίες, που έγιναν κατηγορίες, για βιασμό και απόπειρες βιασμού, ο Πέτρος Φιλιππίδης καταγγέλθηκε για μία σειρά περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και για άκρως επιθετική συμπεριφορά προς τους συναδέλφους του ηθοποιούς, με τους οποίους συνεργάστηκε κυρίως στο θέατρο, έχοντας ο ίδιος πότε τον ρόλο του θιασάρχη, πότε αυτόν του σκηνοθέτη και πότε του πρωταγωνιστή.

madata.gr