15 Ιουλίου, 2024

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η μητέρα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλου Γερουλάνου-Η συγκινητική του ανάρτηση

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Αιμιλία Γερουλάνου, μητέρα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλου Γερουλάνου και πρώην πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη.

Ο βουλευτής αποχαιρέτησε την μητέρα του με το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, «τα θερινά σινεμά» και με την συγκινητική φράση «αντίο μανούλα μου γλυκιά» .
Η ανάρτησή του:

Η Αιμιλία Καλλιγά – Γερουλάνου, διετέλεσε από το 2005 έως το 2018 πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και πατέρας της ήταν ο Παύλος Καλλιγάς, συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου. Από την πλευρά της μητέρας της, ήταν εγγονή του Αντώνη Μπενάκη και δισέγγονη του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε δίπλα στον βυζαντινολόγο Μανόλη Χατζηδάκη για την βυζαντινή έκθεση του 1964 στο Ζάππειο και στη συνέχεια στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο είχε ιδρύσει ο παππούς της, Αντώνης Μπενάκης. Εκεί οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα.

Παντρεύτηκε με τον Μαρίνο Γερουλάνο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες και έναν γιο.

Υπενθυμίζεται ότι η αδερφή του Παύλου Γερουλάνου, Δέσποινα άφησε την τελευταία της πνοή στις 18 Απριλίου του 2023 καθώς είχε αυτοάνοσο στους πνεύμονες. Πριν το Πάσχα έπαθε λοίμωξη του αναπνευστικού και τελικά κατέληξε.