22 Μαρτίου, 2023

Περίεργα εγκαύματα παρουσίασαν 4 πυροσβέστες που επιχειρούσαν στα Τέμπη – Μυστήριο με το φορτίο του εμπορικού τρένου

Ερευνα διεξάγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το γεγονός ότι 4 από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στην σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, εμφάνισαν… περίεργα εγκαύματα. Το ακόμα πιο περίεργο, είναι ότι τα εγκαύματα προκλήθηκαν ενώ φορούσαν τις ειδικές στολές τους και δεν μοιάζουν με εγκαύματα που προκαλούνται από τις φλόγες…

Το Π.Σ. έχει ξεκινήσει ΕΔΕ και οι έμπειροι αξιωματικοί της υπηρεσίας προσπαθούν να βρουν στοιχεία για να δώσουν απαντήσεις στο τι προκάλεσε τα εγκαύματα των πυροσβεστών. Η υπηρεσία θα πρέπει να διαπιστώσει αν υπήρχαν τοξικά υγρά που αναφλέχθηκαν ή τοξικά αέρια που εκλύθηκαν από τη σύγκρουση κι αν επρόκειτο για υλικά που δεν έπρεπε να υπάρχουν πάνω στην αμαξοστοιχία.

Το θέμα έθιξε κι ο εκ των δικηγόρων των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είπε ότι «θα πρέπει να ερευνηθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Σύμφωνα με τους τεχνικούς μας συμβούλους είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη με την έκρηξη μετά τη σύγκρουση. Ακόμα κι αν υπήρχαν στο καφέ δύο φιάλες υγραερίου δεν θα έπρεπε να γίνει τέτοια έκρηξη. Θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι. Από τις υπηρεσίες στον εμπορικό σταθμό που φόρτωσε το τρένο, καθώς και το γεγονός αν γνώριζε ο συγχωρεμένος ο μηχανοδηγός αν υπήρχε κάτι που δεν έπρεπε να υπάρχει στο τρένο».

 Χημικά εγκαύματα 3ου βαθμού
 
Πυροσβέστης που μίλησε στον Focus FM εξομολογήθηκε ότι είχε εγκαύματα ενώ δεν ένιωσε κάψιμο. Ο δημοσιογράφος του σταθμού Στέφανος Δαμιανίδης έχει στα χέρια του ιατρική γνωμάτευση που επιβεβαιώνει ότι πυροσβέστης που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, υπέστη χημικά εγκαύματα. Συγκεκριμένα, η γνωμάτευση κάνει λόγο για «χημικό έγκαυμα 3ου βαθμού του καρπού και της άκρας χειρός και χημικό έγκαυμα 2ου βαθμού της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός».

Στην περιγραφή της ασθένειας οι γιατροί έγραψαν: «Ο ασθενής φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και χρήζει χειρουργικής φροντίδας, καθώς και ανάρρωσης και αποχή από την εργασία του προς αποφυγή επιμόλυνσης». «Επιχειρήσαμε στο σημείο και δεν καήκαμε, τα ρούχα μου είναι άθικτα. Και σε κάποια φάση αισθανόμουν κάτι να με διαπερνά σαν γυαλί» ανέφερε ο καταγγέλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό.

reader.