28 Μαρτίου, 2024

Πέντε απλά βήματα για ένα τέλειο, απαλό, ενυδατωμένο και υγιές δέρμα στο σπίτι

Κάνε το δέρμα του σώματος σου να ακτινοβολεί από υγεία και ομορφιά.

Όσο ο καιρός ζεσταίνει, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη της επιδερμίδας για ενυδάτωση. Αυτό όχι μόνο από άποψη λάμψης και αφυδάτωσης του δέρματος, αλλά και από άποψη υγείας του οργανισμού μας. Ενυδατωμένη εξωτερικά επιδερμίδα σημαίνει και ενυδατωμένος οργανισμός. Ειδικά το καλοκαίρι η σωστή ενυδάτωση είναι πάρα πολύ βασική! Πιο κάτω θα βρεις πέντε βήματα για να προσφέρεις της επιδερμίδας σου ότι χρειάζεται αυτές τις δύσκολες μέρες που μένεις στο σπίτι…

1. Άπλωσε ένα ενυδατικό έλαιο από καρύδα ή αμύγδαλο πριν το μπάνιο ώστε να δώσεις λάμψη και ενυδάτωση στο δέρμα, μια φορά την εβδομάδα. Επειδή το νερό αφαιρεί τη φυσική λιπαρότητα από τη επιδερμίδα, το έλαιο θα βοηθήσει να διατηρηθεί η απαραίτητη ενυδάτωση και ελαστικότητα του δέρματος, μετά το μπάνιο.

2. Κάνε ένα χλιαρό κι όχι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο μπάνιο. Το χλιαρό νερό, βοηθά στη τόνωση και στην αναζωογόννηση του δέρματος και επιπλέον δεν το αφυδατώνει.

3. Εφάρμοσε ένα προϊόν απολέπισης σώματος μια φορά την εβδομάδα και τόνωσε τη μικροκυκλοφορία του δέρματος με μια βούρτσα την οποία θα χρησιμοποιήσεις κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Με αυτό το τρόπο θα αφαιρέσεις όλα τα νεκρά κύτταρα και θα βελτιώσεις την όψη της επιδερμίδας, προσφέροντας λείανση και μείωση της όψης της κυτταρίτιδας και του φλοιού πορτοκαλιού.

4. Επέλεξε ένα κρεμώδες ήπιο καθαριστικό αφρόλουτρο χωρίς σαπούνι. Το σαπούνι προκαλεί ξηρότητα. Τα αφρόλουτρα με αρώματα αιθέριων ελαίων θα σε αναζωογονήσουν και θα σε ξεκουράσουν ψυχικά και σωματικά.

5. Ενυδατώστε το σώμα σας μετά το μπάνιο, όσο είναι ακόμα ανοιχτοί και οι πόροι του. Έτσι, θα γίνει και πιο καλή απορρόφηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα, μία λοσιόν ή ένα άλλο ενυδατικό και μαλακτικό προϊόν για βελούδινη επιδερμίδα.

ilovestyle.com