24 Απριλίου, 2024

Παύλος Πολάκης: Την πόρτα της εξόδου του δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε τροχιά διαγραφής από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον ο Παύλος Πολάκης, με το ρήγμα ανάμεσα στον πρώην πλέον τομεάρχη Διαφάνειας και την ηγετική ομάδα του κόμματος πέριξ του Αλέξη Τσίπρα, να βαθαίνει ώρα με την ώρα.

Στην πόρτα της εξόδου

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – Παύλου Πολάκη μετά την παραληρηματική ανάρτησή του με την οποία στοχοποίησε και απείλησε δημοσιογράφους, δικαστές καθώς και τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει τις αποφάσεις του καθώς ήδη καθαίρεσε τον Παύλο Πολάκη από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας, βάζοντας στη θέση του τον Γιάννη Ραγκούση, ενώ δρομολογεί και τη διαγραφή του από το κόμμα.

Αύριο, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, θα ανοίξει η πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον βουλευτή Χανίων.

Στον δρόμο για τη διαγραφή

Το απόγευμα της Τρίτης τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, οι δύο γραμματείς, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης, η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και οι Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ρένα Δούρου και η εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου, θα συνεδριάσουν υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Σχεδιασμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εισηγηθεί την παραπομπή του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία θα συνεδριάσει άμεσα με αντικείμενο τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη.

Αμετανόητος

Ο αψύς Σφακιανός εμφανίζεται αμετανόητος, αφού παρά τη θύελλα αντιδράσεων εμμένει στο παραλήρημά του, ενώ με νέα του ανάρτηση αφήνει αιχμές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ραντεβού στα όργανα του κόμματος.

Με ανακοίνωσή τους, οι τομέαρχες Διαφάνειας και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, «αδειάζουν» τον Παύλο Πολάκη, αναφέροντας ότι η ανάρτησή του διατυπώθηκε ως απάντηση στη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο.

Οργή δικαστών

Η ανάρτηση Πολάκη προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η ανάρτηση του βουλευτή είναι αντίθετη με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η εισαγγελία οφείλει να μη γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού, αναφέρουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζήτημα συνταγματικής νομιμότητας έθεσε η ένωση δικαστών και εισαγγελέων, ενώ την ανάρτηση Πολάκη καταδίκασε απερίφραστα και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

«Συνιστά η συγκεκριμένη ανάρτηση συνταγματική εκτροπή. Η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστών και δημοσιογράφων, δε συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στην αρχή του κράτους δικαίου, αλλά συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα».

«Πόλεμος» ανακοινώσεων

Ο Αλέξη Τσίπρας εξέθρεψε το τέρας του «πολακισμού» τονίζει η ΝΔ.

Η κυβέρνηση κατηγορεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει διαγράψει ακόμα τον βουλευτή του και ότι δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να καταδικάσει ουσιαστικά την εκτροπή του.

«Ο  κ.  Πολάκης θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Για να είναι πειστική η αποδοκιμασία της παθογένειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται επίσης η άμεση διαγραφή από το κόμμα και η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Κύριε Οικονόμου, η υποκρισία σας περισσεύει. Πάει πολύ να μιλάτε για σεβασμό στους Θεσμούς, ενώ παρακολουθούσατε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατεύματος», είπε από τη μεριά της η Πόπη Τσαπανίδου.

Νέα καταγγελία για Νικολάου

Ο Παύλος Πολάκης, με νέα καταγγελία για την πρώην γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, την κατηγορεί ότι αγόρασε ακίνητο 850.000 ευρώ και το ανακαίνισε με επιπλέον 350.000 ευρώ.

«Παρουσιάζω σήμερα ως ΠΡΩΗΝ Τομεάρχης Διαφάνειας (για να μην κατηγορηθώ ΚΑΙ για αντιποίηση αρχής) το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου από τη Σοφία Νικολάου στο πιο ακριβό σημείο (οδός) της πιο ακριβής περιοχής της Αθήνας (περιοχή)».

«Ο τιποτένιος δε δίστασε να δημοσιοποιήσει στο Facebook την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού μου, στο οποίο μένω με τον σύζυγο και τα δύο μου παιδιά. Χρυσαυγίτη Παύλο Πολάκη, ανέχτηκα πολλές προσωπικές προσβολές και επιθέσεις. Αντέχω γιατί σε έχω. Αλλά τώρα που θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά μου σου δηλώνω ότι θα κάνω τα πάντα για να σε σβήσω πολιτικά», ήταν η απάντηση της κ. Νικολάου.

Ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης.

Πηγή: megatv.com