28 Μαρτίου, 2024

Παύλος Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ μένει ο Παύλος Πολάκης στις εκλογές της άνοιξης, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση που διήρκησε τρεις ώρες, αποφασίστηκε επίσης η παραπομπή του βουλευτή των Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα.

Η σχετική συνεδρίαση για το μέλλον του Παύλου Πολάκη έγινε μετά από εμπρηστική ανάρτηση του πρώην Υπουργού, με την οποία στοχοποιούσε δημοσιογράφους, δικαστικούς, αλλά και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Εντός των επόμενων λεπτών αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.

Τσίπρας για Πολάκη: Έχω ευθύνη να προστατεύσω τον ΣΥΡΙΖΑ
 Νωρίτερα, ο  Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην πρώτη του δήλωση μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη και την αναταραχή που προκλήθηκε εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας γιατί ανήρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κράτους, τα προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση για τον Παύλο Πολάκη κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του σε συνέδριο για την Υγεία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα έρθει στην διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει, ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να δημιουργήσει, για να χτίσει δομές εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας, λογοδοσίας. Είναι κοινή διαπίστωση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτους δικαίου στη χώρα. Έχει χειραγωγήσει την δικαιοσύνη. Έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο στον χώρο της ενημέρωσης», σημείωσε και συνέχισε:

 «Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές ούτε με λιγότερη ελευθερία λόγου και έκφρασης των δημοσιογράφων. Το αντίθετο, αντιμετωπίζει με θεσμικές παρεμβάσεις που θα δίνουν την δυνατότητα στον κάθε Σρόιτερ να ασκεί όση κριτική θέλει στον εκάστοτε πρωθυπουργό χωρίς να μην σκέφτεται τι θα πει ο κάθε ο ιδιοκτήτης του καναλιού που εργάζεται».

 Όπως είπε, «όταν έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, το να γίνεται αυτή η στιγμή η συζήτηση με ευθύνη Πολάκη, για μία ανάρτηση που έκανε ο Πολάκης, αυτό δεν θα το επιτρέψω. Έχω ευθύνη να προστατεύσω και το κόμμα μου και την παράταξή μου αλλά κυρίως να προχωρήσω μπροστά για τη νίκη στις εκλογές. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη».

 Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κύριος Μητσοτάκης ήταν αυτός που από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν είδα την ίδια αντίδραση. Ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί στην κυρία Τουλουπάκη λέγοντας ότι θα την γδάρω και θα την βάλω φυλακή. Δεν είδα να υπάρχει καμία αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ούτε να κινείται προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ευαίσθητο σε αυτά τα ζητήματα, δημοκρατικό, ένα κόμμα που θα λύσει τα όποια προβλήματα παραφωνίας στη δημόσια έκφραση μέσα από τις δημοκρατικές του διαδικασίες. Θέλω να επιμείνω ότι ο η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκπέμπεται από τις συλλογικές μας διεργασίες.

madata.gr