1 Οκτωβρίου, 2023

Παύλος Μπαριτάκης: Στη «12η γιορτή ξυνόχοντρου» στο Χόνδρο ο υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου

Μια γιορτή που αποτελεί θεσμό για την περιοχή

Στη «12η γιορτή ξυνόχοντρου» στο Χόνδρο, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, παρευρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Μια γιορτή που αποτελεί θεσμό για την περιοχή, μέσα από την οποία ο στόχος είναι, όχι μόνο η διατήρηση του συγκεκριμένου εθίμου, αλλά και η γνωριμία των επόμενων γενιών με την Παράδοση και φυσικά με τον ξυνόχοντρο και τα άλλα παραδοσιακά εδέσματα, μαγειρεμένα από τις νοικοκυρές του χωριού

Ο κ. Μπαριτάκης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, τονίζοντας πως αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το πως πρέπει να προσπαθεί κανείς και να δρα, με γνώμονα το κοινό καλό και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την οικονομική τόνωση του τόπου τους.

Ενώ σημαντική λεπτομέρεια που καταδεικνύει την επιτυχία της εν λόγω εκδήλωσης, ήταν και η μεγάλη συμμετοχή των νέων, που αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο για την ενδυνάμωση των παραδόσεων του τόπου μας.

«Στον Χόνδρο επιμένουν παραδοσιακά! Αξίζει πραγματικά η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων που συνδυάζει τη διασκέδαση με την κρητική παραδοσιακή διατροφή και μάλιστα σε φαγητά που δεν συνηθίζονται στην καθημερινότητα μας.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, τον πατέρα Δημήτρη Χριστοδουλάκη, στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου για την διοργάνωση της 12ης γιορτής του ξυνόχοντρου.

Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπεις ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και όραμα για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης. 

cretapost.gr