20 Απριλίου, 2024

Πάτρα: Τα στοιχεία δείχνουν εγκληματική ενέργεια στους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές καίνε όπως όλα δείχνουν την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, όχι μόνο ο θάνατος της Τζωρτζίνας, αλλά και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας.

Η ώρα των απαντήσεων και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας φαινεται πως φθάνει. 

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία δήλωσε στο ΜΕGA ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Φαίνεται ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους δύο πρώτους θανάτους, με αυτόν τον μηχανισμό που έχουμε περιγράψει, της έλλειψης οξυγόνου», δήλωσε ο κ. Λέων.

Η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» έφερε στο φως τις πρώτες ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας, όπου αναγράφονται ως ευρήματα εκφύλιση ηπατικών κυττάρων και έντονη πνευμονική συμφόρηση.

Ωστόσο, από τη νέα έρευνα για τον θάνατο του παιδιού και αφού είχε συμβεί η ανακοπή στην 9χρονη Τζωρτζίνα τα ευρήματα είναι διαφορετικά.

«Δεν υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια, ότι αν υπήρχε θα είναι κάτι δευτερογενές που είδε συνάδελφος αλλά σε κάθε περίπτωση ο θάνατος οφείλεται σε άλλα αίτια και τον χαρακτήρισα αδιευκρίνιστο. Ξέρω και γνωρίζω ότι θα επανεξεταστούνε τα σπλάχνα της Μαλένας, ίσως έχουν υπάρξει και ευρήματα θετικά. Η δική μου γνώμη είναι ότι προκρίνεται ο μηχανισμός της ασφυξίας», δήλωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

«Η Τζωρτζίνα μπορεί να ζούσε…»
Μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε πως εάν όλα ειχαν γινει όπως έπρεπε ίσως η Τζωρτζίνα βρισκόταν τώρα στη ζωή…

«Θα προσπαθήσω να μάθω την αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά. Έστω και αργά, πολύ αργά γιατί αν είχε βγει από την πρώτη ιατροδικαστική της Μαλένας δε θα είχαμε φτάσει ως εδώ, αν είχε βγει από την δεύτερη ιατροδικαστική της Ίριδας δε θα είχαμε φτάσει στην Τζωρτζίνα», δήλωσε.

Στην ιατροδικαστική της διερεύνηση για την 6,5 μηνών Ίριδα η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα είχε εντοπίσει ύποπτα ευρήματα και τα είχε καταγράψει στο πόρισμά της. Εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται ως δερματίτιδα, είχε εντοπιστεί και ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος. Άγνωστο γιατί, το εύρημα αυτό δεν είχε συνδυαστεί τότε με το πανάκι που είχε βρεθεί στην κούνια του άτυχου βρέφους και είχε 2-3 σταγόνες αίμα.

madata.gr