25 Απριλίου, 2024

Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου – Συνελήφθη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκείται  από την Εισαγγελία της Αθήνας, όπου διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών κοριτσιών

H δίωξη αφορά μόνο στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο παιδί  της οικογένειας, που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά ,τον Ιανουάριο του 2022, στο Νοσοκομείο “Παίδων” μετά τις αδερφές του Μαλένα και Ίριδα 

Η δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο  με βάση τα στοιχειά που διαβίβασε το τμήμα ανθρωποκτονιών στην εισαγγελία.

Στη ΓΑΔΑ προσάγεται η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσάγεται η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να οδηγηθεί στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικών από την Πάτρα στην Αθήνα, κατόπιν σχετικής εντολής που έδωσε ο εισαγγελέας Πατρών.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδι σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους». Το πρωί της Πέμπτης (31.03.2022) η Ρούλα Πισπιρίγκου θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί εντός πέντε ημερών. 

Η άφιξη της μητέρας στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, που δεν δόθηκε από γιατρούς.

Το γεγονός ότι η 33χρονη μητέρα ήταν μόνη της τη στιγμή του θανάτου της Τζωρτζίνας στο μονόκλινο δωμάτιο που είχε ζητήσει στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ήταν εκείνο που οδήγησε τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη.

Θα εξεταστεί ο ρόλος άλλων δύο συγγενικών προσώπων της 33χρονης, ενώ την ίδια στιγμή εξετάζεται εάν έγινε με τον ίδιο τρόπο το καρδιακό επεισόδιο που προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη στην Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών περιμένει εντός της ημέρας τη δικογραφία.
Εκείνο που δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι εάν η δικογραφία αφορά ένα από τα παιδιά και ή και τα τρία.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία σημαίνει πως πλέον επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίσει τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια, εάν δηλαδή θα κληθεί κάποιος για να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταταρκτικής εξέτασης ή εάν θα κρίνει η δικαιοσύνη ότι θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.#ΓΑΔΑ #ανθρωποκτονία #Πάτρα pic.twitter.com/eDJrBa0yR1

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) March 30, 2022

Πάτρα: Αν σκοτώσεις το παιδί σου – Το σκεπτικό του εισαγγελέα για το ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου

 Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα. Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δυνάμει εντάλματος για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, της άτυχης Τζωρτζίνας.

 Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται πλέον στη ΓΑΔΑ, ενώ σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η δίωξη αφορά στον θάνατο της Τζωρτζίνας.

 Σύμφωνα με την Άννα Κανδύλη, ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι “αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους”.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε μία ουσία, η οποία ήταν τοξική σε πολύ μεγάλη ποσότητα.

 Κατέθεσαν οι γιατροί και είπαν ότι δεν χορήγησαν ποτέ στο παιδί αυτή την ουσία. Οι εξελίξεις, στη συνέχεια, ήταν καταιγιστικές.

Πάτρα – θάνατος τριών κοριτσιών: Πώς έφτασαν οι Αρχές στην ενοχή της μητέρας

Ποια είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο.

Καθώς η λήψη της σε μικρές δόσεις έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις, χρησιμοποιείται συχνά και ως ναρκωτικό. Σε μεγάλες δόσεις, η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

 Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ ως αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιώτες. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος του Βιετνάμ, η κεταμίνη έπαψε να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς, ωστόσο ανακαλύφθηκε ότι ήταν ιδανική για τα ζώα. Έτσι άρχισαν να τη χρησιμοποιούν στα άλογα, ως αναισθητικό και καταπραϋντικό.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα και τη μύτη. Δεν υπάρχει προς διάθεση σε φαρμακεία, αλλά σε συγκεκριμένες μονάδες. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963.

Λίγο μετά το 2010 άρχισε και πάλι να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες σε ανθρώπους, καθώς όπως θεωρείται από τους γιατρούς μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση στους ασθενείς με κατάθλιψη, για τους οποίους τα υπάρχοντα αντικαταθληπτικά δεν λειτουργούν.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2010 η κεταμίνη χρησιμοποιούνταν και ήταν πολύ διαδεδομένη ως ναρκωτικό σε κλαμπ της Ευρώπης αλλά και της Ασίας.

 

 

madata.gr