28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Κλείνουν τα ψηφοδέλτια και ετοιμάζεται το πρόγραμμα του κόμματος

Τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να έχει κλείσει το συντριπτικό ποσοστό των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, με το βάρος στη συνέχεια να πέφτει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα αποτελέσει προσωπική επιλογή – ως είθισται – του επικεφαλής του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα, ήδη το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί σε διαβούλευση με τα στελέχη του κόμματος, προκειμένου σταδιακά να αρχίσει να παρουσιάζεται. Εξ’ ου κιόλας στη Χαριλάου Τρικούπη σχεδιάζουν πολιτικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (με πρώτη στην Κρήτη), εν όψει και της προγραμματικής συνδιάσκεψης, η οποία θα γίνει τον Οκτώβριο εάν δεν υπάρξει κάποια «έκπληξη» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα», τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο «ethnos.gr», επισημαίνοντας ότι είμαστε έτοιμοι και οργανωτικά. Στη Χαριλάου Τρικούπη, δε, το σενάριο των πρόωρων εκλογών πιθανόν να είναι και αρκετά ευνοϊκό, καθώς όπως τονίζουν «μόνο εμείς εμφανίζουμε δημοσκοπική άνοδο άνω του 50% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές». «Αυτό, βέβαια, το επιβεβαιώνει και η επαφή μας με τους πολίτες, αφού καθημερινά συζητάμε μαζί τους», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr.

Στο μεταξύ, όπως έχει γράψει και παλαιότερα το «ethnos.gr», στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να μην κάνουν καμία… αβάντα στη Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως η κυβέρνηση θα το εκμεταλλευτεί πολιτικά μιλώντας για «δήθεν προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ». Αναμενόμενη, λοιπόν, ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην ανακοίνωση για το Power Pass. «Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μάντζος αντιγράφοντας τον κ.Τσίπρα μιλάει για "επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ" στο Power pass, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός σε όλες τις δηλώσεις του, μιλάει για κάλυψη του 60% της αύξησης ξεκινώντας από 18 και φθάνοντας ΕΩΣ τα 600 ευρώ», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παραβλέποντας – όπως λένε- από το ΠΑΣΟΚ ότι τα ποσά που μπήκαν στους λογαριασμούς των πολιτών δεν ήταν καν τριψήφια. . «Αντί, λοιπόν, να μας κάνουν μαθήματα πώς να κάνουμε αντιπολίτευση, τους καλούμε να δημοσιεύσουν αναλυτικό και πλήρη απολογισμό με τον συνολικό αριθμό δικαιούχων και το ποσό που χορηγήθηκε ανά κλίμακα ποσού. Και τότε θα φανεί ποιος μιλά για την ουσία και ποιος για την επικοινωνία», απάντησε ο Δημήτρης Μάντζος.

Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει το επόμενο διάστημα τη δική του πολιτική «αντεπίθεση». Με αιχμή το πρόγραμμα του, τις προτάσεις του, αλλά και τα νέα ονόματα που θα εμπεριέχονται στα ψηφοδέλτιο ανα την επικράτεια, θα επιχειρηθεί να σηματοδοτηθεί μια νέα αρχή, μακριά από λαϊκισμούς. Αυτό που μένει να φανεί είναι η ανταπόκριση που θα έχουν οι πολίτες.