15 Ιουλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εσωκομματικής κάλπης μέσα στο καλοκαίρι

Η τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ.

«Μύρισαν» εκλογές στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς φαίνεται πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και να στηθούν εσωκομματικές κάλπες μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το «vima.gr», δεν αποκλείεται οι εσωκομματικές εκλογές να γίνουν στα τέλη Ιουλίου, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του τις επόμενες ημέρες.

«Πρέπει να γίνει πολιτική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ρεαλιστική. Όχι οργανωτική», είπε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Πάνας.

«Δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας. Υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με την ανασυγκρότηση και την αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού», είπε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φραγκίσκος Παρασύρης.

«Τόσο καιρό τα θέματα αυτά που υποτίθεται ότι βασάνιζαν όλους αυτούς που διατυπώνουν σήμερα τόσες σφοδρές αντιρρήσεις και κατηγορίες σε βάρος της σημερινής ηγεσίας δεν τους απασχολούσαν;», είπε ο πρώην υπουργός, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε παρών για την ηγεσία ενός νέου μεγάλου φορέα της Κεντροαριστεράς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, επαναβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την αυτόνομη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο άνοιγμα με όρους στο ΠΑΣΟΚ, κοιτώντας και προς την Πλεύση Ελευθερίας, ωστόσο απέκλεισε ξανά κάθε σενάριο που συμπεριλαμβάνει συνεργασία με τη Νέα Αριστερά.

Κλίμα δυσαρέσκειας επικράτησε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συνεδρίαση της ΚΟ έκλεισε χωρίς να πάρουν τον λόγο σε συζήτηση σχετικά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν όλοι με το «βέτο» Κασσελάκη στη Νέα Αριστερά, ενώ κάποιοι διαφωνούν κάθετα και με το άνοιγμα για συνεργασία στην Πλεύση Ελευθερίας.

Από τη Νέα Αριστερά διαψεύδουν ξανά τα περί συγκόλλησης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για το libre.gr, συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων θεωρούν ότι θετική εξέλιξη τη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς.

Το 79,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της σύγκλισης έναντι 18,4 που δηλώνουν αρνητικοί, ενώ το 73,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θέλουν συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων έναντι 15,5 που δεν την επιθυμούν.

Παρότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αναμένεται να δώσει το παρών στο διεθνές συνέδριο του ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, οι δύο άνδρες βρέθηκαν στον ίδιο χώρο στην αποφοίτηση των παιδιών τους από το δημοτικό.

Κρίσιμες για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναμένονται να είναι οι συνεδριάσεις των Κεντρικών Επιτροπών των κομμάτων στο τέλος του μήνα.

πηγή: MEGA TV

madata.gr