29 Μαρτίου, 2024

Πασχαλινό τραπέζι: Κορυφώνεται η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα – Πίνακες τιμών

Κορυφώνεται έως αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και για τις προετοιμασίες του πασχαλινού τραπεζιού.

Σύμφωνα με τους εμπόρους αυξημένη είναι η εμπορική κίνηση ενώ μεγαλύτερη αναμένεται να είναι αύριο με τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι 12:00 – 18:00 και για το Μεγάλο Σαββάτο είναι 09:00 – 15:00 ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο και οι λαϊκές αγορές.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά στην ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, οι έλεγχοι από τα μεικτά κλιμάκια των αρμόδιων διευθύνσεων είναι εντατικοί και καθημερινοί σε όλο το εύρος της αγοράς.

Από την πλευρά της και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στις καθημερινές επισκέψεις της στην αγορά, τις τελευταίες μέρες, έχει υπογραμμίσει πως με εργαλεία που φτιάχτηκαν και αναπτύχθηκαν από το υπουργείο, όπως τα καλάθια του νοικοκυριού και των νονών και η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr ενισχύεται η λειτουργία του ανταγωνισμού με όφελος για τους καταναλωτές.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος για το πασχαλινό τραπέζι, 24η εβδομάδα του «Καλαθιού» εμφανίζονται νέες μειώσεις τιμών -1% μεσοσταθμικά ενώ καλή ανταπόκριση φαίνεται ότι είχε στον κόσμο και το καλάθι των νονών, «με μειώσεις τιμών και καμία απολύτως αύξηση από εβδομάδα σε εβδομάδα», όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή για το αρνί και το κατσίκι, η τιμή συγκρατήθηκε στα περσινά επίπεδα αν και υπήρξε έντονη συζήτηση μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και των κτηνοτρόφων και κρεοπωλών για τις τιμές των αμνοεριφίων.

Επισυνάπτονται πίνακες τιμών