28 Μαρτίου, 2024

Πάσχα: Ποιοι προορισμοί είναι οι δημοφιλέστεροι – Πληρότητα μέχρι και 100%

Ανάσταση σε όλους τους παραδοσιακούς ελληνικούς προορισμούς θα κάνουν οι Έλληνες και φέτος το Πάσχα, χαρίζοντας υψηλές πληρότητες σε αυτούς, που θα ζήσουν μέρες του 2019, παρά τα αυξημένα μεταφορικά κόστη.

H μεγάλη κινητικότητα του εγχώριου τουρισμού φέτος το Πάσχα οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από 3 χρόνια η κανονικότητα επιστρέφει η κανονικότητα. Τα ξενοδοχεία είναι πλέον ανοικτά και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία να οργανώσουν την προσφορά τους έγκαιρα.

Υψηλή ζήτηση για τα τουριστικά πακέτα των τουριστικών γραφείων

Οι περισσότεροι κατευθύνονται στα εξοχικά και στα πατρικά σπίτια, ενώ ο μέσος όρος πληρότητας σε ό,τι αφορά τα τουριστικά πακέτα στο εσωτερικό της χώρας ανέρχεται στο 85%, ενώ του εξωτερικού κυμαίνεται στο 75%.

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι το κόστος για διακοπές 4 ημερών μέσω ενός ταξιδιωτικού γραφείο εκκινεί αυτή την περίοδο από 220 ευρώ το άτομο και φτάνει και τα 520 ευρώ, ανάλογα τον προορισμό και την κατηγορία του καταλύματος. 

Πού θα πάνε οι Έλληνες το Πάσχα

Πρωταγωνιστής και φέτος η Κέρκυρα, η οποία είναι γνωστή για τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα. Σε επίπεδο εσωτερικού, τη μεγαλύτερη ζήτηση σημειώνουν το Ναύπλιο, η Καστοριά, η Πιερία, η Μεσσηνία, το Ξυλόκαστρο, τα Μετέωρα, το Πόρτο Χέλι, τα Ζαγοροχώρια αλλά και νησιωτικοί προορισμοί όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος, τα Κύθηρα, η Μύκονος.

Όσον αφορά τους προορισμούς του εξωτερικού, οι Έλληνες προκρίνουν Ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ιβηρική Χερσόνησος, η Ν. Γαλλία, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, το Στρασβούργο, η Κύπρος, η Βιέννη, το Μπριζ αλλά και την Αμερική. Επιπλέον, τα Ιεροσόλυμα, η Κωνσταντινούπολη και η Αίγυπτος, λόγω των Πατριαρχείων τους, αποτελούν για άλλη μια χρονιά πόλο έλξης των Ελλήνων, στο πλαίσιο του θρησκευτικού ιδεώδους . Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιλίδης αναφέρει ότι τα οργανωμένα ταξίδια του εξωτερικού που διοργανώνουν τα τουριστικά γραφεία έχουν φτάσει το 75% του 2019, ενώ έχουν ανακάμψει και τα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΠΟΞ, η πληρότητα των ανοικτών ξενοδοχείων των περισσότερων πασχαλινών προορισμών