28 Μαρτίου, 2024

Πάσχα 2022: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Αυξημένη η κίνηση σε δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά από διαδοχικά lockdown και απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ για να κάνουν Πάσχα στο χωριό και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυξημένη είναι η κίνηση ήδη από την περασμένη Παρασκευή στα διόδια, τα λιμάνια, αλλά και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τους Αθηναίους να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για τις μέρες του Πάσχα.
Ιδιαίτερα στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι πολύ αυξημένη. Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2021. Τη Μεγάλη Δευτέρα έφυγαν 11.200 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, από 3.200 πέρσι και χθες Μεγάλη Τρίτη ο αριθμός ανήλθε σε 13.000, από 3.000 πέρσι.

Αυξημένη κίνηση και στις εθνικές οδού

Στις εθνικές οδούς επίσης η κίνηση είναι αυξημένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού την περασμένη Παρασκευή στα διόδια της Ελευσίνας παρατηρήθηκε αύξηση 9%, χωρίς αντίστοιχη επιστροφή την Κυριακή, σε σχέση με το 2019. Κορύφωση αναμένεται αύριο Μεγάλη Πέμπτη από τα εθνικά δίκτυα, η οποία θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή. 

Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν 14 πλοία και 13 από τη Ραφήνα. Τα πλοία πλέον φεύγουν με πληρότητα 100% και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

 

madata.gr