21 Ιουνίου, 2024

Παραιτούνται από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτσης και Μηταφίδης

Την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν με επιστολή τους οι Γιώργος Κυρίτσης (φωτογραφία επάνω) και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, οι οποίοι διευκρινίζουν ότι παραμένουν στο κόμμα ως απλά μέλη και θα συνεχίσουν να απευθύνονται στη βάση του κόμματος και να παλεύουν για τις απόψεις τους.

Η κοινή επιστολή

Αναλυτικά η επιστολή των δύο στελεχών:

«ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

προς την Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
τον Αναπληρωτή Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Αγαπητοί σ Ράνια και σ. Γιώργο

Με ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη το κόμμα μας οδηγείται στον πολιτικό εκφυλισμό και τη διάλυση.
Με τη διχαστική ομιλία του στην ΚΕ – μνημείο πολιτικού αμοραλισμού, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς – κατήργησε ουσιαστικά τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, ακόμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας.
Με τις αμετροεπείς, προσβλητικές επιθέσεις του κατά ιδρυτικών στελεχών του κόμματος, δημιουργεί κλίμα διωγμού όσων διαφωνούν με τις χωρίς αρχές μεθοδεύσεις του.
Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε την παραμόρφωση της φυσιογνωμίας του κόμματος και το αρνητικό, για το κόμμα και τις λαϊκές ανάγκες, πολιτικό σχέδιο που φιλοτεχνεί η περί τον πρόεδρο ηγετική ομάδα,

Δηλώνουμε ότι:

– Υποβάλλουμε την παραίτησή μας από την ΚΕ
– Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να απευθυνθούμε στη βάση του κόμματος και να παλέψουμε για τις απόψεις μας ως απλά μέλη.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα μέλη της ΚΕ και του κόμματος καθώς και τον Πρόεδρο.

Κυρίτσης Γιώργος, μέλος ΚΕ, ιδρυτικό μέλος ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, μέλος ΚΕ, ιδρυτικό μέλος ΣΥΡΙΖΑ και μέλος Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2023».