25 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιες 2024: Πήγε πίσω η διδασκαλία στα εξεταζόμενα μαθήματα – Η νέα οδηγία του Υπουργείου Παιδείας

Να μη χρονοτριβούν και να ελέγχουν την πορεία διδασκαλίας της ύλης των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2024 για τους μαθητές της Γ΄λυκείου καλούνται οι διευθυντές των σχολείων από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει σε σχετικό έγγραφό του, προς τα λύκεια, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Κατσαρός, έχουν διαπιστωθεί καθυστερήσεις στη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων και για αυτό θα πρέπει να ελέγχουν την κατάσταση και να κάνουν αλλαγές ακόμη και στο ωρολόγιο πρόγραμμα ώστε η ύλη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος των μαθημάτων. Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας καλεί ακόμη και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης να είναι σε άμεση συνεργασία με τους καθηγητές, που διδάσκουν στη Γ΄ λυκείου ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και να ελέγχουν την πορεία της εξεταστέας ύλης.

 
Στην εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: Mετά τη Γ΄ φάση της καταχώρισης της διδακτέας – εξεταστέας ύλης των μαθημάτων που εξετάζονται πανελλαδικά, διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις στη διδασκαλία της ύλης. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και Λυκείων Ε.Α.Ε., σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων /-ουσών, να προβαίνουν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ολοκλήρωση της ύλης.

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης να είναι σε άμεση συνεργασία με τους διδάσκοντες/-ουσες εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και να ελέγχουν την πορεία της εξεταστέας ύλης. Οι Διευθυντές/-ντριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να είναι σε άμεση επικοινωνία με τους Διευθυντές/-ντριες των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς τους για την επίλυση τυχόν προβλημάτων τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Τονίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διδακτέα – εξεταστέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων. Φέτος οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν νωρίτερα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων ημερησίων και Εσπερινών οι πανελλαδικές εξετάσεις 2024 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου. Ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν πρώτη μέρα την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.

madata.gr