24 Απριλίου, 2024

Παγώνη: Τα κανονικά κρούσματα είναι πάνω από 130.000 – Τώρα ξεκινάμε με την Όμικρον

Σε σχεδόν τετραπλάσια υπολογίζει τα κρούσματα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ εκτιμά πως τώρα αρχίζει η περιπέτεια της χώρας με την παραλλαγή όμικρον.

«Τα κανονικά κρούσματα δεν είναι 35.000, είναι πάνω από 100.000, να λέμε αλήθειες, να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Το πιο σίγουρο είναι πάνω από 130.000. Είναι σίγουρο αυτό, τα κανονικά κρούσματα», ξεκαθάρισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Αναφορικά με την ταχύτατη αύξηση που βλέπουμε στα κρούσματα είπε: «είναι αναμενόμενο, το ξέραμε, είναι πολύ μεταδοτική η Ομικρον. Να είναι γεροί οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία, γιατί με τα τόσα πολλά κρούσματα, σε τόσο ψηλό ιικό φορτίο που είμαστε, φανταστείτε πόσο εύκολα μπορούμε να νοσήσουμε, μέσα σε ένα νοσοκομείο όπου πηγαινοέρχεται τόσο πολύς κόσμος. Αυτό που λέμε αυτές τις ημέρες είναι να κρατήσουμε γερά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κρούσματα, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 100.000».

Στην Ελλάδα πάντως, όπως είπε ακόμα παλεύουμε με την παραλλαγή Δέλτα. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ασθενείς με Δέλτα, σημείωσε σχετικά με την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Εμείς αντιμετωπίζουμε τη Δέλτα ακόμα, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με Δέλτα, οι ΜΕΘ είναι με Δέλτα. Τώρα ξεκινάμε την Ομικρον», είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά και συνέχισε: «Αν χρειαστούμε από τα κρούσματα αυτά να βάλουμε ένα μικρό ποσοστό έστω στα νοσοκομεία, θα έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας. Οι ασθενείς με Δέλτα δεν θα φύγουν αμέσως, δεν θα πάρουν εξιτήρια, δεν θα ανοίξουν οι ΜΕΘ».

madata.gr