26 Ιουνίου, 2024

Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στα Χανιά ενάντια στον πόλεμο

 Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη γειτονιά μας, που προκαλούν χιλιάδες θανάτους, τραυματισμούς και το ξερίζωμα αμάχων από τις εστίες τους.
Έχουν σκοτωθεί 101 υγειονομικοί και πάνω από 100 έχουν τραυματιστεί. Είκοσι τέσσερα νοσοκομεία βρίσκονται σε ζώνη υποχρεωτικής εκκένωσης. Στα εναπομείναντα η κατάσταση είναι τραγική, η χωρητικότητα ξεπερνά το 150%, πάνω από 130 νεογνά που είναι σε θερμοκοιτίδες αλλά και άλλοι ασθενείς κινδυνεύουν να πεθάνουν λόγω διακοπής ρεύματος.
Ο απάνθρωπος αποκλεισμός που από πριν είχε επιβάλει η Ισραηλινή κυβέρνηση, η διακοπή της υδροδότησης, της ηλεκτροδότησης, του ανεφοδιασμού σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα, εμφιαλωμένο νερό, θα οδηγήσει στο θάνατο από την πείνα και τις αρρώστιες όσους καταφέρουν να επιβιώσουν από τη φρίκη του πολέμου.
Η επί δεκαετίες συνεχιζόμενη κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, οι καθημερινές δολοφονίες Παλαιστινίων αδιακρίτως φύλου και ηλικίας, οι φυλακίσεις ακόμα και παιδιών, οι απαράδεκτοι εποικισμοί και οι κάθε είδους ταπεινώσεις και εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης είναι ένα διαχρονικό έγκλημα, που είχε ενταθεί την τελευταία περίοδο.
Καλούμε άμεσα να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Καταγγέλλουμε όσους στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στα Χανιά, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 12μ στην πλατείας της Δημοτικής Αγοράς.
Το σωματείο μας είναι αλληλέγγυο με τον Παλαιστινιακό λαό και το δικαίωμά του να απαλλαγεί από την ξένη κατοχή. Στηρίζουμε τον αγώνα του για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους, για απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές.
Λέμε ΟΧΙ στον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας.