19 Μαΐου, 2024

Παγκρήτια Συνέλευση Νέων επόμενη εκδήλωση Πύργος δήμου Αρχανών Αστερουσίων Σάββατο 13 Απριλίου

Η Παγκρήτια Συνέλευση Νέων (YouthCrete), είναι πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, με όραμα να δώσει φωνή στη νεολαία του τόπου. Η Περιφέρεια Κρήτης, με την καθοδήγηση της Εντεταλμένης Συμβούλου Νέας Γενιάς Θεοδώρας Κουτεντάκη, θέτει ως στρατηγική προτεραιότητα την ενεργή συμμετοχή, την ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες και τη συνεργασία των νέων.

Η Παγκρήτια Συνέλευση Νέων θα είναι το όργανο συμμετοχής της νέας γενιάς σε κοινωνικές δράσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα, διαγωνισμούς, εκδηλώσεις και πολιτικούς θεσμούς. Μέσα από τις δράσεις αυτές, οι νέοι μπορούν να προωθήσουν τις προτάσεις τους και να συμβάλουν οι ίδιοι στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Να φέρουν θετικές αλλαγές για τη νεολαία στην Κρήτη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται κύκλος επισκέψεων και συμμετοχικών αλληλεπιδράσεων με τους νέους κάθε περιοχής, με σκοπό οι νέοι να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και με δημιουργικό τρόπο να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες δράσεις και πολιτικές για την υποστήριξη και ενδυνάμωση τους.

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 18:00 στον Πύργο, σε συνεργασία με το δήμο Αρχανών-Αστερουσίων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου. Ομιλητές θα είναι ο Σαράντης Σιμάκης, ιδρυτής και πρόεδρος Εθελοντικού Σωματείου Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. , Δημήτρης Μοχιανάκης, λογιστής-φοροτεχνικός και σύμβουλος επιχειρήσεων και η Μαριάννα Νικολοπούλου, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης και συμμέτοχος προγράμματος Erasmus. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Θεοδώρα Κουτεντάκη.