26 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022: Πωλήθηκαν ήδη τρία εκατομμύρια εισιτήρια. Διώχνουν ενοίκους από τα σπίτια

Κατάμεστα αναμένεται να είναι τα γήπεδα του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022. Λίγες μέρες αφότου έγινε γνωστό πως έχουν απομείνει εισιτήρια μόλις για τρία από τα 64 παιχνίδια ολόκληρης της διοργάνωσης, ο Τζιάνι Ινφαντίνο ανέφερε τη Δευτέρα (17/10) πως οι πωλήσεις εισιτηρίων πλησιάζουν στο «φράγμα» των τριών εκατομμυρίων, εξέλιξη μάλλον λογική καθώς από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν κατατεθεί πάνω από 17 εκατομμύρια αιτήσεις για ένα «μαγικό» χαρτάκι!

Συγκεκριμένα, ο αριθμός ανέρχεται στα 2,9 εκατομμύρια, όσος είναι δηλαδή ο πληθυσμός του Κατάρ και πάνω από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες αναμένονται στη χώρα της Μέσης Ανατολής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκτίμηση που έχει προκαλέσει «φρενίτιδα» στους ντόπιους σπιτονοικοκύρηδες, οι οποίοι βλέποντας τις τιμές για διαμονή να αυξάνονται λόγω της «τρελής» ζήτησης, διώχνουν τους τωρινούς ενοίκους τους από τα σπίτια για να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τουρίστες!

Μαρτυρία ενός κατοίκου Κατάρ από το εξωτερικό ανέφερε πως του δόθηκε διορία μίας εβδομάδας να αποχωρήσει από το διαμέρισμα και τελικά μετακόμισε προσωρινά σε ξενοδοχείο, πριν βρει μόνιμη κατοικία στη χώρα.

Τέτοια διαμερίσματα κοστίζουν περί τα 2.500 ευρώ για μηνιαία ενοικίαση, ενώ τώρα με τις τιμές στα «ύψη» ελέω της άφιξης τουριστών, οι ιδιοκτήτες τους θα χρεώσουν τη διαμονή για μίνιμουμ δύο εβδομάδες στο εξωφρενικό ποσό των 1.700 ευρώ τη βραδιά!

madata.gr