16 Οκτωβρίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας Η «Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης» συνεχίζει ακούραστα την κοινωνική της προσφορά

 Η «Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης τροφίμων», υπό τη διαχειριστική ευθύνη του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», μεταφέρει με τη σειρά της το μήνυμα της σημερινής (16 Οκτωβρίου) Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού-Διατροφής 2024, που είναι «Δικαίωμα στην τροφή για μία καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον-“Να μην μένει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΩ”».

Το φετινό μήνυμα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization – FAO) του ΟΗΕ, προτρέπει σε μια συλλογική ανάληψη δράσης για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας αρκετών θρεπτικών και ασφαλών τροφίμων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνει κανείς πίσω.
Είναι αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με τον FAO, περίπου 733 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από πείνα λόγω πολέμων, κλιματικής αλλαγής και οικονομικών ανισοτήτων, ενώ σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται, όχι μόνο για την ευημερία του, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και για την επιβίωσή του (ευαλωτότητα σε ασθένειες, χρόνιες παθήσεις κ.α.).

Η «Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης», με αφορμή και τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας
(17 Οκτωβρίου) υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι πάνω από ένας στους τέσσερις Έλληνες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (ΕΛΣΤΑΤ, 2023).
Η «Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης», από την ημέρα της ίδρυσή της, τον Μάιο του 2022, σε αγαστή συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Ελλάδος, συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις τους ωφελούμενούς της – 27 Φορείς και Δομές, που σιτίζουν περισσότερους από 4000 ωφελούμενους – με τη δωρεάν διάθεση ειδών διατροφικής ανάγκης. Επ’ ευκαιρία, η «Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης» αισθάνεται ευγνώμων προς τα ΣΜ «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ» για τη δωρεάν διάθεση του χώρου όπου στεγάζεται (Κάσου 6), αλλά και προς τις συνεργαζόμενες εταιρείες, σούπερ μάρκετ και ιδιώτες, που τη στηρίζουν με προϊόντα πριν τη λήξη τους.
Παράλληλα, αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη που ανήκει στη μεγάλη οικογένεια της Τράπεζας Τροφίμων Ελλάδος, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε για το πολύτιμο έργο και την κοινωνική της προσφορά στο 8ο Ετήσιο Φιλανθρωπικό γκαλά του Hellenic Initiative, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 4 Οκτωβρίου 2024.