19 Μαΐου, 2024

Παγκόσμια γιορτή Ρομποτικής στο Ηράκλειο! Εντυπωσιακή και με πλήθος κόσμου η τελετή έναρξης! (vid, pics)

Μια πολυπολιτισμική γιορτή με επίκεντρο τη ρομποτική, τις νέες τεχνολογίες και τον τοπικό πολιτισμό ήταν η τελετή έναρξης της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής MRC GLOBAL OLYMPIAD (Minoan Robotsports Competition Global Olympiad), που διεξάγεται από το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στο Κλειστό Στάδιο Νέας Αλικαρνασσού (Ηράκλειο Αρένα 2 Αοράκια).

Η τελετή έναρξης, η οποία ήταν εντυπωσιακή, περιλάμβανε παρέλαση των ομάδων Ρομποτικής και μουσικοχορευτικά δρώμενα από παραδοσιακά συγκροτήματα. Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στη διοργάνωση και με την ιδιότητα του γονιού διαγωνιζόμενου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρςη Παπαγιαννίδης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Hellenic Educational Robotics Organization) για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσε την Ολυμπιάδα, στην οποία συμμετέχουν περίπου 3.500 μαθητές και φοιτητές από 36 αντιπροσωπείες χωρών, φανερώνοντας την παγκόσμια αναγνώριση του θεσμού.

Η Ολυμπιάδα αποτελεί μια πλατφόρμα διακρατικής ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών, σημαντικό γεγονός για την εξωστρέφεια των Ελλήνων μαθητών, μαθητριών, αλλά και φοιτητών, καθώς και μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στον τομέα της τεχνολογίας, του προγραμματισμού και της μηχανικής. Αναδεικνύει τη δύναμη της καινοτομίας και της συνεργασίας σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον ενώ παράλληλα προωθεί τον Πολιτισμό της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης μέσα από παράλληλες δράσεις.

Η είσοδος στο κοινό είναι δωρεάν για όλες τις εκθέσεις, τα δρώμενα και τα αγωνίσματα από τις 09:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ, μέχρι και τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/nzWzFHn_GQw