17 Οκτωβρίου, 2024

Π. Μαρινάκης: Ο τζάμπα πατριωτισμός με διατύπωση υπερβολών με κορώνες που δεν οδηγούν πουθενά, απομονώνουν τη χώρα

Στο Μεταναστευτικό και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στα εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης και το Flyover αλλά και στον χάρτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές που είναι «πρωτοφανής» για μέσα Οκτωβρίου, αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους «τζάμπα πατριώτες» και τις δηλώσεις Σαμαρά, αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις της Ελλάδας. Ο διάλογος με την Τουρκία χωρίς καμία διάθεση υποχωρητικότητας, συνέβαλε ώστε το Μεταναστευτικό να μην είναι πλέον καυτή πατάτα για τη χώρα μας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
 
Όπως συμπλήρωσε, «είναι δύο δρόμοι όταν έχει κανείς κάποιο αξίωμα. Ο ένας ο τζάμπα πατριωτισμός με διατύπωση υπερβολών με κορώνες που δεν οδηγούν πουθενά και απομονώνουν τη χώρα και ο δεύτερος ο δρόμος που επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επί των ημερών του έχουν συναφθεί οι πιο σημαντικές διεθνείς συμφωνίες ως προς την επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, την ΑΟΖ με Ιταλιά και Αίγυπτο. Έχει προχωρήσει στις πιο σημαντικές αμυντικές συμφωνίες και να μην ξεχνάμε τον διάλογο με την Τουρκία χωρίς ποτέ να τεθεί ζήτημα κυριαρχίας, χωρίς να ζημιώνεται η χώρα στο ελάχιστο. Μέσα από τον διάλογο έχουμε εκμηδενίσει τις παραβιάσεις και τις εισόδους από τον Έβρο και στα νησιά υποδεχόμαστε νόμιμους τουρίστες και όχι παράνομους μετανάστες. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της υπευθυνότητας που οδηγεί στην ισχυροποίηση της χώρας».
 
“Aκόμη κι αν εισερχόταν στη Γραμμή του Μετρό δεν θα σφήνωνε, όπως υπερβολικά γράφτηκε στο απόλυτο της κινδυνολογίας, είπε ο Παύλος Μαρινάκης σε σχέση με το μηχανοδηγό του Προαστιακού που «αν και είδε τις ενδείξεις που τον προειδοποιούσαν για τον είσοδο στις γραμμές του ΜΕΤΡΟ, εντούτοις τα παραβίασε και τα δύο».
 
Εν συνεχεία του δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες. Άρα εδώ προκύπτει ότι τα απαραίτητα έχουν δρομολογηθεί, όπως ενημέρωσε ήδη ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας’, είπε ο κ. Μαρινάκης.