19 Απριλίου, 2024

Ούτε βίδα δεν θα λάβουν από τα F-16 οι Τούρκοι εάν συνεχίσουν τις προκλήσεις

«Ούτε βίδα» δεν θα λάβουν από τα F-16 οι Τούρκοι εάν συνεχίσουν τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα, αναφέρει η Ουάσιγκτον.
«Δεν πρόκειται να πάρουμε τα F-16 εάν μας βάλετε προϋποθέσεις και είναι απαράδεκτο να βάζετε όρους σε μία χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ, όπως είναι η Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος υπουργός αναφερόταν στην τροπολογία που έχει καταθέσει ο Έλληνας ομογενής βουλευτής Κρις Παππάς στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, η οποία βάζει ως όρο η Τουρκία να μην κάνει παραβιάσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε, παρ’ όλο που το κλίμα για τον ίδιο είναι κακό, να κάνει επαφές με βουλευτές και γερουσιαστές. Συναντήθηκε με τον βουλευτή Κρις Κουν, ο οποίος κατάγεται από το ίδιο μέρος με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, και επιχείρησε με τον τρόπο αυτό να χτίσει μία γέφυρα μαζί του.

Πώς αξιολογούν την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ
Θετικός είναι ο απόηχος της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στον ΟΗΕ. Στη Ουάσιγκτον δηλώνουν ικανοποιημένοι για το πώς αντιδρά η Ελλάδα σε όλες αυτές τις προκλήσεις του Ερντογάν. Θεωρούν πως η χώρας μας έχει ψυχραιμία αυτοσυγκράτηση.

Ξεκάθαρο είναι και το μήνυμα των ΗΠΑ προς την Τουρκία πως εάν συνεχίσει αυτή την πορεία δεν θα λάβει «ούτε βίδα» από τα F-16.

madata.gr