19 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Χερσώνα – Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες

Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός έπειτα από βομβαρδισμούς της Ρωσίας, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνήτης της Χερσώνας Γιαροσλάβ Γιανουσέβιτς.

Η πόλη της Χερσώνας ανακατελήφθη τον Νοέμβριο κατά της διάρκεια μεγάλης αντεπίθεσης της Ουκρανίας, η οποία οδήγησε στην αναδίπλωση των δυνάμεων της Ρωσίας στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

«Ο εχθρός επετέθη και πάλι κατά των κατοικημένων συνοικιών της Χερσώνας», δηλώνει ο κυβερνήτης στον λογαριασμό του στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι ένα μαιευτήριο, ένα καφέ και ένα κτίριο κατοικιών έγιναν στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Την περασμένη νύχτα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς» στην περιοχή, δήλωσε ο κυβερνήτης διευκρινίζοντας ότι η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σχεδόν κατά 90% στην πόλη και τα περίχωρά της.

Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση του ρωσικού πυροβολικού με εκτοξευτήρες ρουκετών, τανκς και βλήματα όλμου.

Πριν από την αναδίπλωσή τους τον Νοέμβριο, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τις βασικές υποδομές κοινωφελών υπηρεσιών της πόλης και έκτοτε την έχουν βομβαρδίσει πολλές φορές.

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση

Στην Οδησσό, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονται έπειτα από τις χθεσινές ρωσικές επιθέσεις με καμικάζι drones, δήλωσε ο Σέργκει Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει και διακοπές στην υδροδότηση σε ορισμένες συνοικίες της πόλης.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Οδησσό μετά τα ρωσικά πλήγμα με τα ιρανικά drones.

πηγή: newsit.gr