18 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Μάχες διεξάγονται στο Χάρκοβο. Η Μόσχα δεν αποκλείει την χρήση πυρηνικών

Επιθετικά ελικόπτερα ανέπτυξε η Ρωσία στην περιοχή του Χαρκόβου ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση στην πολιορκούμενη Ιζιούμ, με την οποία δεν υπάρχει καμία σύνδεση, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.
Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι απέκρουσε επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στο Χάρκοβο, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η ρωσική πλευρά ανέπτυξε επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 βράδυ της Τρίτης, δήλωσε ο Ολέγκ Σινεγκούποφ, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στην πολιορκούμενη Ιζιούμ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την πόλη αυτή επί του παρόντος, πρόσθεσε.

Η Μόσχα δεν αποκλείει την χρήση πυρηνικών
Η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία παρά μόνο αν απειληθεί η ύπαρξή της, διαβεβαίωσε, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στο CNN.

«Έχουμε ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, είναι δημόσιο, μπορείτε να διαβάσετε εκεί όλους τους λόγους για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Εφόσον πρόκειται για υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με το δόγμα μας», είπε.

madata.gr