20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ουάσινγκτον: Τετ α τετ της Κάμαλα Χάρις με τον Ζελένσκι

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον. Η συνάντηση πραγματοποιείται εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ουκρανίας, καθώς το Κίεβο αναζητά πρόσθετους πόρους. Ερωτηθείς την Τετάρτη αν η Χάρις θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι απάντησε ότι μπορεί να συναντηθεί, αν παρουσιαστεί η ευκαιρία.

 
«Ξέρω ότι έχει συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι πρόσωπο με πρόσωπο σε μερικές περιπτώσεις και ξέρω ότι έχει μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν παρουσιαστεί η ευκαιρία και οι δύο τους μπορούν να έχουν άλλη μια συζήτηση, θα το κάνουν, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε με το επιτελείο της», δήλωσε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους.
 
Ετοιμάζεται συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι
Η Χάρις, μαζί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα για να συζητήσουν τις συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, την κρίση στο Σουδάν και «μια σειρά από διμερή και περιφερειακά θέματα», δήλωσε ο Κίρμπι.
 
Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «πιθανόν» θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι όταν ταξιδέψει στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα. Ο Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι τον Ιούλιο, αλλά μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών θα σηματοδοτούσε την πρώτη τους προσωπική αλληλεπίδραση από τότε που ο Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο.