18 Απριλίου, 2024

Ορκίζεται σήμερα ο Ιωάννης Σαρμάς – Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί

Σήμερα στις 4 το απόγευμα, ο Ιωάννης Σαρμάς, ορκίζεται πρωθυπουργός ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα του από τον  Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα οδηγήσεi τη χώρα σε εκλογές 

Όπως όλα δείχνουν, ο Πρέσβης ε.τ.  Βασίλης Κασκαρέλης προορίζεται για υπουργός Εξωτερικών, ενώ το υπουργείο Άμυνας, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει ο πρώην υφυπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Την θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα πάρει ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης ενώ στο κρίσιμο λόγω της αντιπυρικής περιόδου Πολιτικής Προστασίας «κλειδώνει» ο νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς.

 
Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου θα ορκιστεί υπουργός Υγείας. Στην θέση της θα παραμείνει η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού. Την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ακούγεται πως θα αναλάβει ο νυν υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θεόδωρος Πελαγίδης.

Την ίδια ώρα, με το βλέμμα στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, είναι πιθανό να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Υγείας το ‘12, Χρήστος Κίττας.

Ο καθηγητής Νομικής, Φίλιππος Σπυρόπουλος ενδέχεται να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, η υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδας (‘08-’14), Ελένη Λούρη, βολιδοσκοπείται για το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η διευθύνουσα Σύμβουλος του Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, προορίζεται για υπουργός Τουρισμού.

madata.gr