1 Οκτωβρίου, 2022

Ωραία, αλλά… – Το διαζύγιο Καραγιάννη – Βουτσά που άφησε εποχή

Η Μάρθα Καραγιάννη και ο Κώστας Βουτσάς ήταν από τους πρωταγωνιστές που άφησαν εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο.

Οι δύο ηθοποιοί, που δεν είναι πια στη ζωή, έπαιξαν σε πάρα πολλές ταινίες και χάρισαν στο κοινό άπειρες στιγμές γέλιου.

Αν και δεν ήταν σε πολλές ταινίες κινηματογραφικό ζευγάρι, αυτές οι λίγες άφησαν εποχή και τους ταύτισαν στο μυαλό του κοινού.

Οι περισσότεροι θαυμαστές τους μάλιστα τους ήθελαν ζευγάρι και στη ζωή με τους δύο ηθοποιούς να διαψεύδουν με κάθε ευκαιρία αντίστοιχες ειδήσεις.

Οι τεράστιες επιτυχίες που έπαιξαν του Γιάννη Δαλιανίδη προβάλλονται μέχρι και σήμερα με ατάκες τους να έχουν γίνει σύνθημα και να λατρεύουν εδώ και δεκαετίες.

Από τη «Νύχτα γάμου» του 1967 και τους ιστορικούς τσακωμούς του Τζακ με την Πέπη, πάντα με την συνδρομή της μαμάς από την Πόλη, μέχρι και την διαφωνία του Ευτύχη Κοπέογλου για να μην παίξει στο σινεμά η γυναίκα του Κίκη, Βουτσάς και Καραγιάννη έκοβαν και έραβαν σε ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Όταν έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς η Μάρθα Καραγιάννη συγκίνησε το πανελλήνιο δηλώνοντας: «Έφυγε ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου μετά τη Ντόρα. Λυπάμαι Κωστάκη που δεν μπορώ να είμαι εκεί πέρα για να σε αποχαιρετήσω».

«Ωραία γκόμενα αλλά…»
Ο Κώστας Βουτσάς, γνωστός για την αδυναμία του στο ωραίο φύλλο, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει γυναίκες φίλες και μάλιστα είναι πολύ αγαπημένος μαζί τους.

Μιλώντας για τις γυναίκες της ζωής του ο σπουδαίος πρωταγωνιστής είχε απαντήσει για την Μάρθα Καραγιάννη: «Ωραία γκόμενα ποτέ όμως δεν είχα κάτι μαζί της. Μόνο φίλοι. Πάντα θα είμαστε φίλοι». Ο ίδιος στη συνέχεια λέει ότι πιστεύει στη φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών και πως έχει γυναίκες φίλες.

Σε πείσμα του κοινού που θέλει τους αγαπημένους του ηθοποιούς να ενώνονται στη ζωή όπως και στην οθόνη η Μάρθα Καραγιάννη διηγείται ένα παραλειπόμενο από τις αίθουσες των δικαστηρίων.

«Όταν η Καραγιάννη και ο Βουτσάς πήραν διαζύγιο»
Η Μάρθα Καραγιάννη από τη μεριά της έχει δηλώσει πολλές φορές πόσο πολύ αγαπούσε τον Κώστα Βουτσά αλλά ότι δεν ήταν ποτέ ζευγάρι.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι στον κόσμο άρεσε η ιδέα να ζευγαρώνουν οι δυο τους και όταν έσβηναν οι προβολείς στα κινηματογραφικά πλατό.

Η ίδια η Καραγιάννη είχε διηγηθεί ένα επεισόδιο στις αίθουσες των δικαστηρίων τότε που μαζί με τον Βουτσά έδωσαν το παρών εκπροσωπώντας τον «Διόνυσο» για τα δικαιώματα των Ελλήνων ηθοποιών.

Μπαίνοντας η Μάρθα με τον Βουτσά στην αίθουσα του δικαστηρίου άκουσε πίσω της μια κυρία από το ακροατήριο να λέει: «Ήρθαν η Καραγιάννη με τον Βουτσά για να πάρουν διαζύγιο».

«Φυσικά έσκασα στα γέλια», σχολίασε η συμπαθής ηθοποιός, «Ας είναι, ας πιστεύουν ό,τι θέλουν. Η αλήθεια είναι πως με τον Βουτσά μας δένει μια αγάπη αγνή, δυνατή, αληθινή, αιώνια…».

madata.gr