5 Ιουνίου, 2023

Ολυμπιακός: Που έχει ρίξει το βάρος ο Μίτσελ στην Ισπανία

 Ο Μίτσελ έχει εντοπίσει αρκετά πράγματα που πρέπει να δουλέψει διαφορετικά στον Ολυμπιακό στο περιθώριο της παρουσίας του στην Ισπανία.

Ένα σκέλος που έχει ρίξει το βάρος έχει να κάνει με τον τρόπο που θέλει να πιέζουν οι παίκτες του ψηλά. Με τον τρόπο που θέλει να μένουν ψηλά και να λειτουργούν.

Τόσο ως προς την ένταση της πίεσης όσο και ως προς τη διάρκεια που θα έχει αυτή τόσο προς τους αντίπαλους στόπερ όσο και προς τα αντίπαλα ακραία μπακ ή ακόμα και τον γκολκίπερ. Το pressing αυτό είναι ένα κομμάτι που απασχολεί τον Μίτσελ διότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που παραδοσιακά πρέσαρε πολύ καλά ψηλά, έκλεβε μπάλες και σκόραρε. Θέλει δηλαδή αυτήν την πιο καλή επιθετική πίεση.

Την πιο καλή πίεση από τους επιθετικούς του παίκτες. Είναι κάτι που φαίνεται ότι επιζητά στο να αποδίδει πιο καλά η ομάδα του ενόψει της συνέχειας. Προφανώς και τα φιλικά με Χάντερσφιλντ (1η Δεκεμβρίου) και Σταντάρ Λιέγης (4 Δεκεμβρίου) θα του δώσουν τη δυνατότητα να δοκιμάσει αυτά που θέλει, να δει πράγματα και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Υπενθυμίζεται πως οι παίκτες που έχει πάρει μαζί του στην Ισπανία (όπου ο Ολυμπιακός θα μείνει έως και στις 8 Δεκεμβρίου) ο Μίτσελ είναι οι: Αγκιμπού Καμαρά, Ανδρούτσος, Μπα, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ, Ελ Αραμπί, Νταμπό, Φορτούνης, Χάμες Ροντρίγκες, Καλογερόπουλος, Κασάμι, Κρίστινσον, Λάιντνερ, Εμβιλά, Μαρσέλο, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ρέτσος, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης και Βρουσάι.

protothema.gr