26 Ιουνίου, 2024

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ξεκίνησε η εκδίκαση της έφεσης για την τύχη του ντέρμπι

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού από την επιτροπή της ΕΠΟ για την τύχη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το οποίο διακόπηκε λόγω κροτίδας στο 49′.

Ο Ολυμπιακός ζητά να "πέσει" η ποινή του μηδενισμού και της αφαίρεσης ενός βαθμού η οποία του επιβλήθηκε από το αρμόδιο όργανο της Super League.

Οι Πειραιώτες δεν θεωρούν ότι υπάρχει υπαιτιότητα ως προς την διακοπή του αγώνα και ζητούν να εξαφανιστεί η τιμωρία τους.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί απαράδεκτο να τιμωρηθεί για την διακοπή αφού ο παίκτης δεν τραυματίστηκε από την κροτίδα, η οποία όπως υποστηρίζουν οι "ερυθρόλευκοι" έσκασε αρκετά μέτρα μακριά από τον Χουάνκαρ.

Το δικαστήριο της ΕΠΟ είναι τριμελές με πρόεδρο τον κ. Μελισσινό. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην μπορεί να παρέμβει στην υπόθεση ο Παναθηναϊκός αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τους δικαστές.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αμφισβητεί την εγκυρότητα του συμπληρωματικού email που έστειλε ο διαιτητής για την υπόθεση. Επίσης οι ερυθρόλευκοι αμφισβητούν την διάγνωση του "ΥΓΕΙΑ" για τον παίκτη.

Κλείσιμο
«Ο γιατρός του αγώνα δεν βεβαίωσε αδυναμία του παίκτη να παίξει, ούτε διέταξε να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ακούμε ότι δεν άκουγε καλά από το ένα αυτί, αυτό δεν σε εμποδίζει να παίξεις ποδόσφαιρο» είπε ο κ. Δημακόπουλος, νομικός του Ολυμπιακού.

Ένας εκ των διηκηγόρων του Ολυμπιακού ζητά να επαναληφθεί ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός τονίζει ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα και πως ποτέ δεν ζητήθηκε από τον γιατρό του αγώνα να μεταφερθεί ο παίκτης στο νοσοκομείο.

«Ο λόγος της προσωρινής διακοπής είναι ένας: ο τραυματισμός και η αδυναμία. Κανένας άλλος λόγος», σημειώνει η πλευρά του Παναθηναϊκού: «Όταν διαπίστωσε ο διαιτητής ότι υπάρχει τραυματισμός διέταξε και τη διακοπή».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μελισσινός τόνισε ότι: «Η νύχτα θα είναι μακρά για εμάς». Αυτό σημαίνει ότι έως αύριο (Σάββατο) θα υπάρξει απόφαση ή αυτό θα προσπαθήσει να κάνει το δικαστήριο.

Το δικαστήριο θα κληθεί να δει όλα τα έγγραφα (Φ.Α, εκθέσεις, βίντεο με την κροτίδα, γνωματεύσεις) και να πάρει την απόφασή του.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει βγάλει ήδη στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ αν και σε πρώτο βαθμό τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό έδρας.

Πηγή: protothema.gr