28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2: Βλέπει Ευρώπη ο Παναθηναϊκός με τεράστιο διπλό στο Καραϊσκάκης

Ο Παναθηναϊκός πήρε το διπλό στο Καραϊσκάκης, επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης για την 8η αγωνιστική των playoffs και έκανε… άλμα Ευρώπης. Ο Παλάσιος άνοιξε το σκορ στο 11′, ο Σένκεφελντ το 2-0 στο 54′, ενώ ο Τικίνιο μείωσε στο 71′.

Ένα μεγάλο αποτέλεσμα πανηγύρισε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι επικράτησαν 2-1 του Ολυμπιακού για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. 

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την Ευρώπη, καθώς μπορεί να κλειδώσει το "εισιτήριο" στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στον αδιάφορο ΠΑΣ Γιάννινα (14/5, 20:00). Οι πράσινοι είναι στην 3η θέση με 58 πόντους. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός προσγειώθηκε μετά τις τρεις σερί νίκες και έμεινε στους 79 πόντους.

Στο 11ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Παλάσιος. Στο 54′ ο Σένκεφελντ έκανε το 2-0 στο 54′, ενώ ο Τικίνιο μείωσε στο 71′

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με γκολ
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο, με τους βασικούς, όπως ο Βατσλίκ, ο Λαλά, ο Ρέαμπτσιουκ, ο Εμβιλά, ο Μαντί, ο Αγκιμπού και ο Γκάρι Ροντρίγκες να έχουν επιστρέψει. Στο αρχικό σχήμα είναι επίσης ο Αραμπί, ο Ρόνι Λόπες, αλλά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Οι πράσινοι ξεκίνησαν με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς, με τους Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο, Σάρλια και Σάντσες να είναι βασικοί.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή στα πρώτα παιχνίδια. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 9ο λεπτό. Ο Αγκιμπού Καμαρά ελευθερώθηκε από τον Αλεξανδρόπουλο και έκανε το πλασέ εκτός περιοχής, σουτάροντας άουτ.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε και άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό. Έπειτα από κεφαλιά του Κουρμπέλη στον Παλάσιος, εκείνος πέρασε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ δεξιά έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το 11ο γκολ του Αργεντινού στο πρωτάθλημα.

Δεν βρήκε απάντηση ο Ολυμπιακός πριν απ’ το ημίχρονο 
Σταδιακά μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 21′ ο Λαλά μοίρασε στον Αγκιμπού Καμαρά στην περιοχή, ο οποίος πλάσαρε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι. Στο 32ο λεπτό οι Πειραιώτες είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έφερε την μπάλα στο δεξί πόδι, έκανε το σουτ από γωνιακή θέση έξω από την περιοχή, όμως ήταν άστοχος.

Στο 39′ ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε φάουλ στα δεξιά έξω από την περιοχή. Το σουτ του ήταν καλό, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του κίπερ του Παναθηναϊκού. Στο 45+1′ ο Ροντρίγκες έκανε το σουτ, αφού πέρασε όμορφα τον Κώτσιρα, όμως ο Μπρινιόλι απέκρουσε. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είχε την κατοχή, ωστόσο φρόντιζε να χτυπάει στην κόντρα, κυρίως από τις πλευρές.

Γρήγορο γκολ ο Σένκεφελντ, μείωσε ο Τικίνιο
Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 περνώντας τους Τικίνιο και Σισέ, ενώ ο Γιοβάνοβιτς προστάτευσε τον "κιτρινισμένο" Αλεξανδρόπουλο, με τον Πέρεθ να τον αντικαθιστά. Οι πράσινοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος πετυχαίνοντας ξανά ένα γρήγορο γκολ. Στο 54ο λεπτό ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά. Ο Σένκεφελντ κινήθηκε μεταξύ των αμυντικών του Ολυμπιακού, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξαναμπει στο παιχνίδι και το έκανε στο 71ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Τικίνιο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε να κρατήσει το προβάδισμα και έτσι ο Χουάνκαρ αντικατέστησε τον Κουρμπέλη. Ο Ολυμπιακός από την άλλη που ήθελε να αυξήσει την πίεσή του πέρασε τους Μασούρα και Κανέ. Μέχρι και το τέλος του αγώνα κάποια σπουδαία αλλαγή δεν υπήρξε. Οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν να φέρουν την μπάλα στην περιοχή, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Οι πράσινοι διαχειρίζονταν το προβάδισμά τους έως το φινάλε και πανηγύρισαν το μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκης.

sport24.