21 Ιουνίου, 2024

Ολυμπιακός: Ο Μπιέλ σε 9 ματς έχει περισσότερα γκολ απ’ όλη τη σεζόν του Ονιεκούρου στην Ελλάδα

 Ήταν δύο μεταγραφές που κόστισαν μεγάλα ποσά. Ο Χένρι Ονιεκούρου πήγε σε επίπεδο κόστους στα 5 εκατ. ευρώ και ο Μπιέλ στα 6. Λογικό και επόμενο ήταν ο πήχης να μπει ψηλά και για τους δύο παίκτες. Είναι βέβαια δύο διαφορετικοί παίκτες υπό την έννοια πως ο διεθνής Νιγηριανός ήταν περισσότερο ένας καθαρόαιμος εξτρέμ.

Ο Μπιέλ βέβαια ξέχωρα από την ποιότητά του είναι και ένας παίκτης με άνεση να παίζει σε πάνω από μία θέσεις. Μπορεί να παίξει και στα άκρα και πίσω από τον φορ και ακόμα και ως μοναδικός προωθημένος.

Στον Ολυμπιακό με βάση τον τωρινό αγωνιστικό σχεδιασμό παίζει το τελευταίο διάστημα περισσότερο στα άκρα. Ο Μπιέλ έχει ήδη σκοράρει 3 φορές (και μάλιστα έχει βάλει και 2 γκολάρες) και έχει και 1 ασίστ. Σε 14 αγώνες στον Ολυμπιακό και στα μισά της χρονιάς.

Μάλιστα εάν δούμε τους αριθμούς του Ονιεκούρου ο Μπιέλ τον νικά κατά… κράτος υπό την έννοια πως πέρυσι ο Νιγηριανός είχε 27 αγώνες με τη φανέλα των Πειραιωτών με 1 γκολ και 1 ασίστ. Στο δε ελληνικό Πρωτάθλημα δεν είχε κανένα γκολ.

Η σύγκριση αναμφίβολα βγάζει νικητή τον Μπιέλ από τον οποίο πάντως γενικά ο Ολυμπιακός περιμένει ακόμα περισσότερα στη συνέχεια. Ο Μπιέλ στην ελληνική Λίγκα έχει σκοράρει με Ιωνικό, Παναιτωλικό και στο ντέρμπι με Παναθηναϊκό. Ο δε Ονιεκούρου στην Τουρκία βέβαια φέτος έχει σε 13 αγώνες τον αριθμό των 4 γκολ και των 2 ασίστ.

Οι αριθμοί του Μπιέλ στον Ολυμπιακό
14 αγώνες με 3 γκολ και 1 ασίστ

Οι αριθμοί του Ονιεκούρου στον Ολυμπιακό
27 αγώνες με 1 γκολ και 1 ασίστ

protothema.gr