29 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των G7: Να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση – Πλήρης στήριξη στο Ισραήλ

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την σταθεροποίηση της κατάστασης και την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης», δηλώνουν οι ηγέτες της G7 και προειδοποιούν ότι «το Ιράν κινδυνεύει να προκαλέσει μία ανεξέλεγκτη περιφερειακή κλιμάκωση».

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη συνεδρίαση των G7 που συγκάλεσε η Τζόρτζια Μελόνι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ανάφλεξη με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας αναφέρεται ότι «στο τέλος της συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης οι ηγέτες υιοθέτησαν κοινή δήλωση, στην οποία καταδικάζεται απερίφραστα η εκτόκευση drones και πυραύλων από το Ιράν, ενώ επαναλαμβάνεται η πλήρης υποστήριξη στην ασφάλεια του Ισραήλ».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «οι χώρες της G7 υπογράμμισαν την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και κάλεσαν τα εμπλεκόμενα μέρη να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που θα είχαν ως στόχο την αύξηση της έντασης στην περιοχή».

«Για τον σκοπό αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση, «οι G7 απηύθυναν έκκληση να τεθεί τέρμα στην κρίση στη Γάζα, μέσω του τερματισμού των εχθροπραξιών και της απελευθέρωσης των ομήρων από τη Χαμάς» και εγγυήθηκαν «τη συνέχιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό».

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την σταθεροποίηση της κατάστασης και την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης, δηλώνουν οι ηγέτες της G7 και προειδοποιούν ότι «το Ιράν κινδυνεύει να προκαλέσει μία ανεξέλεγκτη περιφερειακή κλιμάκωση».

Πηγή: newsbomb.gr