19 Απριλίου, 2024

“Ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Τελικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής !”

Το Σάββατο 2 και 3 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στην Θεσσαλονίκη ο Μεγάλος Τελικός του FIRST® LEGO® League για τις ομάδες από όλη την Ελλάδα. Μια συνδιοργάνωση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης) με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Προγραμμάτων και Διά βίου Μάθησης). Η ΔΕΘ – HELEXPO αποτέλεσε χορηγό φιλοξενίας.
Οι 50 κορυφαίες ομάδες που διακρίθηκαν από 7 προκριματικούς σε Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη πέτυχαν υψηλά σκορ στο Robot Game, παρουσίασαν τα Project Καινοτομίας προτείνοντας λύσεις για ζητήματα των μεταφορών, λίγο πριν μας εκπροσωπήσουν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε Αμερική και Αυστραλία.

Στον Πανελλήνιο Τελικό παρευρέθηκαν επίτιμοι καλεσμένοι προκειμένου να δουν τη δουλειά των ομάδων, να συνομιλήσουν μαζί τους και να βραβεύσουν τις ομάδες. Ανάμεσά τους ήταν: ο Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Άγγελος Χαριστέας FLL Ambassador και Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Βούλα Πατουλίδου Αντιπεριφερειάρχης, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντώνης Τσαπατάκης FLL Ambassador και Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, ο Μενέλαος Ράπτης Jr. Ambassador, ο Δημήτρης Σαββίδης KLEEMANN Group Plants Director από τον Χρυσό Χορηγό Προγραμμάτων μας τον Όμιλο KLEEMANN, η Ζαγοράκη Φιλιώ και Γεωργία Ματζάνου CSR Advisors Hellas Gold, ο Αστέριος Τσουκαλάς Αντιπρόεδρος ΔΕΘ HELEXPO, η Ελένη Αθανασιάδου Πρόεδρος της ΧΑΝΘ και η Δέσποινα Ζηκοπούλου Επικεφαλής του τομέας εκπαίδευσης ΧΑΝΘ και ο Κώστας Βασιλείου Πρόεδρος της Eduact.

Τα αποτελέσματα του FIRST LEGO League Greece 2021 – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας είναι τα παρακάτω:

Champions Awards
1η Θέση SCRAPS
2η Θέση iRobot
3η Θέση EcoPlefsi – Robotica.gr
Core Values Awards
1η Θέση No Name
2η Θέση Robothood
3η Θέση Tal.OS
Robot Design Awards
1η Θέση Architechs
2η Θέση EvoGirls
3η Θέση Inteligent Robomechanics
Innovation Project Awards
1η Θέση NROBOGEN
2η Θέση The Inventors
3η Θέση Robot Expert
Robot Performance Award
1η Θέση SCRAPS
2η Θέση RoboX
3η Θέση The Inventors
Breakthrough Awards
1η Θέση DREAM TEAM
2η Θέση A.F.S. Lego Bros
3η Θέση AKETH CargoBots
Engineering Excellence Awards
1η Θέση ROBOTICALIENZ
2η Θέση RoboNerds
3η Θέση R.G.B.
Rising All Stars Awards
1η Θέση Robofrogs
2η Θέση ProBot
3η Θέση tal.OS. Junior
Motivate Awards
1η Θέση C’EST LA VIE
2η Θέση Los Japes
3η Θέση LegoBots

Βραβεία Αναγνώρισης Προπονητών
Βραβείο: Εμμανουέλα Σταμέλου
Βραβείο: Γεώργιος Ρουβάς
Βραβείο: Καισερλής Αλέξανδρος