18 Απριλίου, 2024

Ολοκλήρωση Τελετών Ορκωμοσιών και Απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών ΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος τελετών ορκωμοσίας των αποφοίτων των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και οι τελετές απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών αντίστοιχα στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαρτίου 2022, ενώ έπεται η τρίτη περίοδος όμοιων εκδηλώσεων στις 2 Απριλίου 2022 στην Πανεπιστημιούπολη του Ιδρύματος στην Πάτρα.
Οι ανωτέρω τελετές πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία των αποφοίτων μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας Covid19, ωστόσο μεταδίδονταν και ηλεκτρονικά μέσω του καναλιού του Ιδρύματος στο youtube.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης και οι Κοσμήτορες των Σχολών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγητές Εμμανουήλ Κουτούζης, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και Αθανάσιος Μιχιώτης.
Παράλληλα στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα», Καθηγητής Βασίλειος Βερύκιος, ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Τεχνικών Έργων», Καθηγητής Γεώργιος Χατζηγεωργίου και ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Γεώργιος Κουλαουζίδης, οι οποίοι συνεχάρησαν τους αποφοίτους και τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία με εφόδιο το νέο τους πτυχίο.
Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος κ. Καραμάνης τόνισε ότι «η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για το ΕΑΠ, αποτελεί ημέρα χαράς, καθώς οι απονομές είναι το επιστέγασμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας για το ΕΑΠ» και «ότι δεν επιθυμεί την απομάκρυνση των αποφοίτων από το Ίδρυμα, αλλά τη διατήρηση των επαφών μέσω του Δικτύου Αποφοίτων».
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών κ. Κουτούζης συνεχάρη τους αποφοίτους και τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του για τη δια ζώσης απονομή πτυχίων μετά από 2 χρόνια, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ευελιξία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και την επιθυμία του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Ίδρυμα.
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας κ. Καλαβρουζιώτης έδωσε συγχαρητήρια στους αποφοίτους και σημείωσε την ισχύ αλλά και τη δυσκολία των εξ αποστάσεως σπουδών σε σύγκριση με τα συμβατικά πανεπιστήμια.
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών κ. Μιχιώτης αναφέρθηκε στα νέα Προγράμματα που πρόκειται να προσφερθούν το επόμενο διάστημα με γνώμονα τις απαιτήσεις της κοινωνίας και παρακίνησε τους φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο.
Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στους απόφοιτους!