19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολοκλήρωση εκδήλωσης- βιωματικού εργαστηρίου για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών: «Δίνοντας χρώμα στα συναισθήματα μου», 18 Ιουλίου στη Σαμοθράκη

Η «ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Ε.Α.Π.Π.Π.Π.Ν-Α.Ε.», διεθνής Εταιρεία Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας με έδρα την Αλεξανδρούπολη και διακριτικό τίτλο «Πρόσωπον Γίγνεσθαι», πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, 7μ.μ.- 8.30 μ.μ. στη Σαμοθράκη.
Το βιωματικό εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 18ης θερινής και 4ης διεθνούς Ομάδας συνάντησης P.C.A., είχε τίτλο «Δίνοντας χρώμα στα συναισθήματα μου» και έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με το δήμο Σαμοθράκης. Σε αυτό συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία μαζί με μέλη της Ένωσης, Παιδοκεντρικούς Παιγνιοθεραπευτές, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Παιδοκεντρική Παιγνιοθεραπεία και να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα τους. Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών (ΕΨΜ) και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σαμοθράκης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το δήμο Σαμοθράκης και το Κέντρο Κοινότητας, τόσο για την πρόσκληση όσο και για την άψογη διοργάνωση και συνεργασία, αλλά και για την ευκαιρία που είχαμε να εμπλουτίσουμε την εμπειρία μας και να την μοιραστούμε την θεραπευτική αξία του Παιχνιδιού και της Παιδοκεντρικής Παιγνιοθεραπείας με τα παιδιά και όλους τους εμπλεκόμενους.