29 Μαρτίου, 2024

Όλα όσα είπε στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης. «Ο σύζυγος ή έχει περάσει πλύση εγκεφάλου ή εθελοτυφλεί»

Όλα όσα είπε στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης, αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έρχονται στη δημοσιότητα. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά η κ. Χριστίνα Αντωνοπούλου, επίκουρος Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – δικαστηριακή ψυχολόγος.  

Τι είπε στην κατάθεσή του ο πατέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα
Ο Μάνος Δασκαλάκης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί απιστίας της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Έφυγα από το σπίτι γιατί έμαθα ότι η σύζυγός μου είχε βρει έναν άλλον άντρα, πράγμα που μου επιβεβαίωσε και η ίδια» φέρεται να είπε.

Παράλληλα, σε ερώτηση αν ζήτησε διαζύγιο είπε «όχι απλώς έφυγα από το σπίτι χωρίς να ανακοινώσω κάτι. Τέτοιου είδους ανακοίνωση έκανα αφού επήλθε ο θάνατος της Ίριδας».

«Βρήκα τη Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στην Ίριδα»
Αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας είπε πως «μόλις έφτασα αντίκρισα τη Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί μας και την Τζωρτζίνα να φωνάζει ‘μην μου πάρεις την αδελφούλα μου» και τη Ρούλα να φωνάζει ‘δεν θα σε αφήσω κι εσένα να μου φύγεις’. Καθώς έσπευσα να βοηθήσω την Ρούλα έπιασα το ποδαράκι της Ίριδας και ήταν παγωμένο και τότε ήρθε και το ασθενοφόρο. Πήρε το ασθενοφόρο το παιδί μας, συνέχισαν μέσα στο ασθενοφόρο να προσπαθούν να επαναφέρουν το μωρό και μετά από 2 με 3 λεπτά ξεκινήσαμε για το Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Φτάνοντας εκεί ανέλαβαν οι γιατροί το καθήκον τους αλλά απ’ όσο μας ενημέρωσαν ήταν ήδη αργά. Εκείνη την ώρα εγώ κατέρρευσα, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει και η Ρούλα ήταν σε κατάσταση σοκ και έκλαιγε συνέχεια».

«Επανέφεραν την Τζωρτζίνα μετά από 55 λεπτά»
Αναφορικά με το πρώτο μεγάλο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως έφτασε στο νοσοκομείο «κι εκεί βλέπω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί μου και τελικά το επανέφεραν μετά από 55 λεπτά. Το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο με εντατικολόγο τον κ. Ηλιάδη. Αφού το παιδί επανήλθε και μπόρεσαν οι γιατροί να διαγνώσουν την κατάστασή του, το επόμενο βήμα του κ. Ηλιάδη ήταν να έρθει σε συνεννόηση με τον κ. Παπαγιάννη του Ωνασείου ώστε να τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα απινιδωτής».

«Η Ρούλα δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα»
Αναφορικά με την εν διαστάσει σύζυγό του, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως «για 9 μήνες κυλούσαν όλα ομαλά και φυσιολογικά. Εγώ λόγω δουλειάς έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι. Εργαζόμουν ως οδηγός σε εταιρείας εξειδικευμένων ταχυμεταφορών. Παρ’ όλο που εγώ έλειπα, το σπίτι επισκέπτονταν συγγενείς, φίλοι και γενικά υπήρχε κίνηση μέσα στο σπίτι και κόσμος. Σε κανέναν από την οικογένειά μας, ή σε φίλους μας η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιο κακό στο παιδί.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια που συμβιώναμε με την κατηγορουμένη, όπως και μετά, κατά τη διάρκεια των προβλημάτων υγείας της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών μας, δεν υποπτευόμουν κάτι διότι η συμπεριφορά της ήταν όπως έπρεπε να είναι, δηλαδή μιας μητέρας που αγαπάει τα παιδιά της» είπε σε άλλο σημείο.

«Έβγαινε συνεχώς στα Μέσα»
Ωστόσο, σε άλλο σημεία εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της Ρούλας Πισπιρίγκου να μιλάει συνεχώς στα ΜΜΕ.

«Όταν άρχισε να ανακινείται το θέμα του θανάτου της Τζωρτζίνας διαπίστωσα ότι είχε μια ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα εκθέτοντας τις δικές τις απόψεις κι έχοντας συνεχώς στο νου της εάν θα πουν κάτι σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας ή αν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δεν μου άρεσε και μάλιστα έλεγα για ποιον λόγο έχει απορροφηθεί τόσο πολύ που είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για τα αίτια θανάτους του παιδιού μας».

«Ο σύζυγος ή έχει περάσει πλύση εγκεφάλου ή εθελοτυφλεί»
«Κατά βάθος ο Μάνος Δασκαλάκης νιώθει αρκετά μεγάλο φόβο. Η μητέρα ακόμα συνειδητοποιεί ότι λάθος στο χώρο που βρίσκεται γιατί η ίδια θεωρεί ότι ελέγχει τα πράγματα. Είναι συνεπής με τον τρόπο που φέρεται κα θέλει να βγει από τη φυλακή. Αυτοί οι άνθρωποι επιρρίπτουν τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, γιατί  πιστεύουν ότι το κίνητρό τους πρέπει να ολοκληρωθεί. Ο σύζυγος έχει αποδεχτεί τη συμπεριφορά της. Ήδη έχει περάσει πλύση εγκεφάλου ή εθελοτυφλεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει ευθύνη», σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» η κ. Χριστίνα Αντωνοπούλου, επίκουρος Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – δικαστηριακή ψυχολόγος.

madata.gr