19 Απριλίου, 2024

ΟΗΕ: Οργή της Αθήνας για την χυδαία επίθεση του Ερντογάν – Αποκάλεσε την Ελλάδα «κράτος-φονιά»

Σάλο προκάλεσαν τα λεγόμενα του Ρετζέπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σε ό,τι αφορά στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στη συμφωνία που έγινε για τα σιτηρά και για τη μεταφορά τους από την Ουκρανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον ΟΗΕ αλλά απέφυγε να πει οποιαδήποτε λέξη για την Τουρκία και αυτό γιατί, συνέδεσε τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή τις εικόνες με τον Ερντογάν να παρίσταται αγκαζέ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν σύμφωνα με πληροφορίες, πίεσε πάρα πολύ για μία συνάντηση με τον Μπάιντεν, ένα αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό και σε αυτό έρχεται και να προστεθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων για την Κύπρο, όλα αυτά, δείχνουν ότι υπάρχει μία δυσαρέσκεια, ωστόσο χωρίς η ελληνική πλευρά να έχει ψευδαισθήσεις σχετικά με την αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ.

Όσον αφορά στις φωτογραφίες που έδειξε ο Ερντογάν με νεκρά παιδιά, εκτιμάται από ελληνικές διπλωματικές πηγές ότι ήταν μία σκόπιμη κίνηση από την πλευρά του Τούρκου προέδρου. Πιο συγκεκριμένα, γνώριζε ο Ερντογάν ότι το συμβούλιο του ΟΗΕ, είναι ένας οργανισμός που εξειδικεύεται στα θέματα του διεθνούς δικαίου, και είχε γνώση ότι η Τουρκία δεν έχει επιχειρήματα και υστερεί σε αυτό το ζήτημα, και προσπάθησε να κινηθεί με βάση το συναίσθημα.

Κατηγόρησε την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με τους ισχυρισμούς του να μην έχουν καμία βάση. Σε γενικές γραμμές όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι έχουν μία εικόνα για την Ελλάδα και την Τουρκία και γνωρίζουν πως η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, καθώς και οι ίδιοι οι σύμμαχοι έχουν πέσει έμμεσα στην παγίδα της εργαλειοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο, στην ομιλία του την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναφερθεί στην καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, ως απάντηση στην χυδαία επίθεση του Τούρκου προέδρου προς την Ελλάδα.

madata.gr