19 Απριλίου, 2024

Οδηγός λεωφορείου και απεργοί γιατροί έσωσαν νεογέννητο βρέφος έξω από το υπουργείο Υγείας

 Σε… παιδικό ήρωα μεταμφιέστηκε ένας οδηγός του ΟΑΣΑ, καθώς στο δρομολόγιο που εκτελούσε εκτυλίχθηκε μια παρ’ ολίγον ανθρώπινη τραγωδία, στην οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να αποφευχθεί. Ενα βρέφος δύο μηνών έπαθε εισρόφηση εν κινήσει κι έφραξαν οι αεροφόροι οδοί με αποτέλεσμα το παιδί να παθαίνει ασφυξία και να πέσει σε άπνοια. Ο κ. Βασίλης Κατρόπουλος, οδηγός της γραμμής 054 δεν το σκέφτηκε καθόλου…

«Ενώ βρισκόμασταν όλοι απέναντι από το υπουργείο Υγείας, ακούμε το λεωφορείο να πλησιάζει και να κορνάρει συνεχώς. Πετάχτηκε έξω ο οδηγός του λεωφορείου κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα ένα σε κάθε χέρι. Προσπαθούσε να πάρει το 166 και δεν του απαντούσαν. Απελπισμένος αιτήθηκε στους υγειονομικούς σε αναστολή τη βοήθειά τους. Τέσσερις γιατροί μπήκαν στο λεωφορείο και έπεσαν πάνω στο μωρό. Το επανάφεραν το μωρό γιατί το μωρό δεν είχε ανάσα, καθώς είχε πάθει εισρόφηση, σημείωσε ο κ. Ερωτόκριτος Ζληντίδης μιλώντας στο Open.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη, μετά από έξι λεπτά έφτασε το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο και διασώστες με μηχανές και το παιδί διακομίστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

reader.gr