25 Απριλίου, 2024

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η οικογένεια του ΟΦΗ και οι διοργανωτές του Beach Soccer Festival υποδέχτηκαν θερμά τους παλαίμαχους του Ηρακλή

Σε κλίμα διάχυτης συγκίνησης και νοσταλγίας έγινε στον Καρτερό η υποδοχή της ομάδας των παλαιμάχων του Ηρακλή, οι οποίοι αύριο Κυριακή στις 8 μ.μ. θα αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχους του ΟΦΗ, στον εορτασμό των 35 χρόνων από τον ιστορικό τελικό Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων το 1987.
Ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη οι Χρήστος Ζίφκας, Φώτης Γκιζέλης, Τάσος Λευκόπουλος, Σάκης Αναστασιάδης (θα αγωνιστεί μαζί τους και ο Σάββας Κωφίδης), ο πρόεδρος Φώτης Θέος, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Ευθυμιάδης και το μέλος του ΔΣ του Ηρακλή, Θανάσης Τσουρέκας
Η «αναβίωση», με αγώνα ποδοσφαίρου στην άμμο, θα ολοκληρώσει αύριο το βράδυ το 4ήμερο Παγκρήτιο Beach Soccer Festival, στο Karteros Beach Sports Center και οι διοργανωτές του (σύσσωμη η οικογένεια του ΟΦΗ -Ερασιτέχνης, Παλαίμαχοι με την υποστήριξη της ΠΑΕ- ο αθλητικός σύλλογος «Ευγένιος Γκέραρντ», το ΕΑΚ Ηρακλείου και η Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»), παρέθεσαν Συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Λευτέρης Αυγενάκης: «Όλοι αύριο στις 8 μ.μ. στον Καρτερό, για να επιστρέψουμε νοερά στο 1987 και να χειροκροτήσουμε, όπως αξίζουν, τους ανθρώπους του ΟΦΗ και του Ηρακλή που τίμησαν το ποδόσφαιρο»
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:
«Σήμερα είναι ημέρα χαράς. Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω περισσότερο προσωπικά και λιγότερο θεσμικά καθώς φέρνω στο μυαλό μου εικόνες από τότε. Μαθητής Γυμνασίου ήμουν και οι εικόνες ενθουσιασμού για τον Τελικό Κυπέλλου και το ευχάριστο αποτέλεσμα για εμάς τους Κρητικούς, είναι ανεξίτηλες. Ανεξίτηλες θα μείνουν και εκείνες, αύριο βράδυ, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, έπειτα από 35 χρόνια.
Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα υποδεχόμαστε στο Ηράκλειο μια ομάδα που έχουμε στην καρδιά μας, τον Ηρακλή. Τους παλαίμαχούς του που έγραψαν ιστορία, τον πρόεδρο Φώτη Θέο και τα στελέχη του σωματείου, αλλά και τους παίκτες και παράγοντες του ΟΦΗ που κι αυτοί έγραψαν ιστορία, αγαπήθηκαν και αγαπιούνται μέχρι σήμερα γιατί κανένας δεν ξεχνάει την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο.
Σας ευχαριστούμε όλους για όσα κάνατε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δώσατε την ψυχή σας, διδάξατε αξιοπρέπεια και σεβασμό και αυτό φαίνεται στην αγάπη του κόσμου που σας συνοδεύει.
Είμαι διπλά ευτυχής γιατί σας υποδεχόμαστε όλους στον Καρτερό, σε μια εγκατάσταση που αποδείξαμε ότι όταν ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δεσμευτούν, όταν οι φορείς συνεργαστούν μεταξύ τους, έρχεται το αποτέλεσμα.
Καλούμε όλο τον κόσμο, αύριο το βράδυ στις 8, στο κεντρικό γήπεδο στον Καρτερό για να επιστρέψουμε νοερά στο 1987 και να χειροκροτήσουμε, όπως αξίζουν, τους ανθρώπους του ΟΦΗ και του Ηρακλή που τίμησαν το ποδόσφαιρο.
Κλείνοντας, να ευχηθώ ο Ηρακλής να ξαναβρεί τον δρόμο του και να επιστρέψει εκεί που του αρμόζει, στη Super League 1».

Φώτης Θέος (πρόεδρος Ηρακλή): «Σας προσκαλούμε να το επαναλάβουμε του χρόνου στη Θεσσαλονίκη και ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό, που με τις ενέργειές του, μας έδωσε πέρυσι το φιλί της ζωής»

Ο Φώτης Θέος, πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, υπογράμμισε:
«Προφανώς είναι μια ιδιαίτερη ημέρα και στιγμή για εμάς. Από την πρώτη στιγμή απαντήσαμε θετικά στην πρόσκληση. Οι άνθρωποι που είμαστε στον Ηρακλή τα τελευταία χρόνια, είμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους παράγοντες που έχετε γνωρίσει κατά καιρούς στις ομάδες. Εμείς θεωρούμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει.
Η βία δεν είναι οπαδική, πρέπει να εξαλειφθεί από παντού και να κάνουμε ενέργειες όλοι μας, παρότι διανύσαμε δυστυχώς μια άσχημη χρονιά με τη δολοφονία του Άλκη, τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου κλπ. Οι άνθρωποι του αθλητισμού δεν αξίζει να στιγματίζονται για την βία. Ο αθλητισμός παράγει ζωή.
Ο τελικός του ‘87 μας άφησε πικρή γεύση, μας στιγμάτισε γιατί δεν καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο. Άλλη τόση χαρά, όμως, έδωσε στην Κρήτη, που πήρατε το κύπελλο νικώντας ένα μεγάλο αντίπαλο εκείνης της εποχής. Στον Ηρακλή θα στηρίζουμε πάντα τέτοιες ενέργειες, όπως την πρόσκλησή σας. Και ανταποδίδουμε. Θα θέλαμε να επαναληφθεί του χρόνου στην Θεσσαλονίκη και θέλουμε να το επιβεβαιώσετε ότι θα γίνει.
Θα πω και δύο απλά λόγια για το φίλο πάνω από όλα, Υφυπουργό Αθλητισμού:
Στον Ηρακλή περάσαμε μεγάλη κρίση που κόντεψε να οδηγήσει το σωματείο σε αφανισμό. Πάνω στην προσπάθεια που κάναμε βρήκαμε ένα σύμμαχο που αρκετοί δεν πίστευαν στα λόγια του, δεν πίστευαν ότι ένας πολιτικός από την Κρήτη θα ασχοληθεί με την Θεσσαλονίκη. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει από ποιο μέρος είσαι, αρκεί να βγάζεις κάτι υγιές.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τις ενέργειές του, έδωσε το φιλί της ζωής στον Ηρακλή και έτσι ήταν μεγάλη μας τιμή, που τον ανακηρύξαμε επίτιμο μέλος. Ο Ηρακλής αναγεννήθηκε χάρη τις προσπάθειες αυτού του ανθρώπου. Κι αν ποδοσφαιρικά ο βιρτουόζος μας είναι ο Βασίλης Χατζηπαναγής, βιρτουόζους της πολιτικής είναι ο κ. Αυγενάκης. Και του δίνουμε τη φανέλα μας με το νούμερο 10».

Καζανάκης: «Να ξαναζήσουν και οι δύο ομάδες τις χαρές του παρελθόντος»

Ο Κώστας Καζανάκης, αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, επισήμανε:
«Εκ μέρους του ΟΦΗ θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υφυπουργό για την χαρά που μας δίνει να βρεθούμε ξανά με την φίλη ομάδα του Ηρακλή μετά από τόσα χρόνια.
Θυμάμαι αξέχαστα τον αγώνα, τον ξεσηκωμό της Κρήτης για να πάμε στην Αθήνα, τον ξεσηκωμό της Θεσσαλονίκης για να κατέβει στην Αθήνα. Η βραδιά ήταν φανταστική. Ήμασταν το αουτσάιντερ πριν τον αγώνα, τότε ο Ηρακλής είχε την καλύτερη ομάδα. Φτάσαμε στα πέναλτι, η ομάδα πήρε το κύπελλο και γυρίσαμε στην Κρήτη με χαρές πρωτόγνωρες για το νησί. Από τότε ένας τέτοιος θρίαμβος δεν έχει επαναληφθεί ακόμα. Εύχομαι να το ζήσουμε ξανά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά του Ηρακλή που μας κάνουν την τιμή, παρά την πίκρα της εποχής, για να τιμήσουμε την ημέρα εκείνη που και για εκείνους και για εμάς ήταν μια ημέρα ιστορική. Είμαστε πάντα κοντά στον Ηρακλή και θλίβομαι να βλέπω εκεί την ομάδα. Εύχομαι να ξαναβρεί τον δρόμο της».
Πουρσανίδης: «Τιμή και ήθος»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, ανέφερε :
«Εκπροσωπώντας την ΠΑΕ καλωσορίζω τους παλαιμάχους και τον πρόεδρο της αγαπημένης ομάδας του Ηρακλή. Είναι μεγάλη μας τιμή που είναι εδώ για εμάς. Η λεβεντιά και της Κρήτης και της Μακεδονίας είναι γνωστή, αλλά το να έρθει εδώ μια ομάδα, στην οποία ξυπνάνε μνήμες αρνητικές αφού είχαν χάσει τον τίτλο, τους τιμάει διπλά και αποδεικνύει περίτρανα το ήθος τους».

Εκ μέρους του συλλόγου παλαιμάχων ΟΦΗ ο πρόεδρος Σήφης Κορωνάκης σημείωσε πως «είμαι πολύ συγκινημένος που ξαναβλέπω τους φίλους από τον Ηρακλή, μετά από καιρό» και ο Νίκος Γκουλής αποκάλυψε το τότε μυστικό του ΟΦΗ, λέγοντας «ζούσαμε σε μια εποχή που ο Βαρδινογιάννης έβαζε τα όπλα, ο Γκέραρντ έβαζε τις σφαίρες και εμείς πυροβολούσαμε»
Εκ μέρους των παλαιμάχων του Ηρακλή, ο Σάκης Αναστασιάδης, ευχαρίστησε τους πάντες για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, σημειώνοντας ότι «παρά την πικρία μας για την εξέλιξη του τελικού, κληθήκαμε να τιμήσουμε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ και το κάνουμε με μεγάλη χαρά. Ευελπιστούμε να έρθετε και εσείς στην Θεσσαλονίκη του χρόνου. Αύριο θα έχουμε μια ευκαιρία να πάρουμε την ρεβάνς για το ‘87».