24 Απριλίου, 2024

Ο Κρις Χέμσγουορθ αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική

Ο ηθοποιός Κρις Χέμσγουορθ, γνωστός και ως «Thor» για τις ταινίες της Marvel, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Vanity Fair, ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από την καριέρα του, βάζοντας μια προσωρινή τελεία σε αυτή, λόγω του ότι έχει γενετική προδιάθεση για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, κάτι το οποίο ανακάλυψε όσο γύριζε τη νέα του σειρά ντοκιμαντέρ για το Disney Plus, με τίτλο "Limitless".

Όπως αποκάλυψε ο 39χρονος σταρ της Marvel,  αυτή ήταν μια από τις πολλές στιγμές στο πλαίσιο των γυρισμάτων όπου αντιμετώπισε την ίδια του τη θνησιμότητα. "Πραγματικά μου προκάλεσε κάτι που με έκανε να θέλω να πάρω λίγο χρόνο ξεκούρασης. Και από τότε που τελειώσαμε τη σειρά, τελειώνω τα πράγματα που είχα ήδη υπογράψει να κάνω", αποκάλυψε ο Hemsworth. "Τώρα, όταν τελειώσω αυτή την περιοδεία για τον Τύπο αυτή την εβδομάδα, θα πάω σπίτι και θα έχω ένα αρκετά μεγάλο μέρος ελεύθερου χρόνου και θα απλουστεύσω τη ζωή μου. Να είμαι με τα παιδιά, να είμαι με τη γυναίκα μου".

Η περίπτωσή του είναι εξαιρετικά σπάνια, όπως σημείωσε ο ίδιος, καθώς ανήκει στο 2-3% του πληθυσμού που έχουν το ίδιο γονίδιο. Ο παππούς του, τον οποίο έχει να δει κάποια χρόνια, διαγνώστηκε και εκείνος με Αλτσχάιμερ. Όπως αποκάλυψε ο γιατρός που έκανε τις γενετικές εξετάσεις του ηθοποιού, μόνο το 3% του πληθυσμού έχει το συγκεκριμένο διπλό αντίγραφο του γονιδίου, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 8-10%.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο «Vanity Fair», η ανακάλυψη αυτή ώθησε τον ηθοποιό να πάρει κάποια άδεια. «Πραγματικά πυροδότησε κάτι μέσα μου, ώστε να θέλω να πάρω κάποια άδεια. Θα πάω σπίτι και θα είμαι με τα παιδιά και τη γυναίκα μου», είπε. Ο Κρις Χέμσγουορθ αποκάλυψε, επίσης, ότι ο παππούς του πάσχει αυτή τη στιγμή από άνοια και ότι η ασθένεια είναι κάτι που έχει επηρεάσει την οικογένειά του.