27 Απριλίου, 2024

Ο Κώστας Χριστόφορος στο Athlitika.news: Μιλώντας για το lockdown και πως επηρέασε τους αθλητές του

Στο Athlitika.news και στο δημοσιογράφο Μάνο Νικηφοράκη, μίλησε ο προπονητής του Παλαιστικού Συλλόγου Μίνωα Κώστας Χριστόφορος.

Ο καταξιωμένος προπονητής της Πάλης, αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως ο κορονοϊός, την καραντίνα, το πως επηρέασε το σύλλογο, τον ίδιο, αλλά και τους αθλητές, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει ένα μήνυμα για την συνέχεια.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τον lockdown:

Η αλήθεια είναι ότι το lock down που μας επιβλήθηκε μετά την εμφάνιση του κορονοϊου ήταν αρκετά επίπονο. Υπάρχουν αθλητές που έκαναν προετοιμασία μηνών για να συμμετέχουν στα επικείμενα πρωταθλήματα και ξαφνικά τους σταμάτησαν από κάθε είδους προπόνησης. Αυτά τα παιδιά είδαν τον κόπο μηνών να πηγαίνει “περίπατο”.

Για την προετοιμασία των αθλητών και την αγωνιστική επίπτωση:

Ο σύλλογος είναι πολύ ανεβασμένος τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να πρωταγωνιστούμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Μπροστά μας είχαμε 2 πανελλήνια πρωταθλήματα ακόμα στα οποία στοχεύσαμε να είμαστε στους τρεις καλύτερους της Ελλάδας, καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο καλά είχαμε δουλέψει. Εκτός από αυτό όμως είχαμε και αθλητές στην Εθνική Ελλάδος που ετοιμάζονταν για το Βαλκανικό και το Μεσογειακό πρωτάθλημα. Σκέψου πως ένιωσαν όλα αυτά τα παιδιά. Γενικά θα έλεγα ότι αγωνιστικά μας έκανε μεγάλη ζημιά αυτή η διακοπή, αλλά εν τέλει το ποιο σημαντικό είναι η υγεία και με αυτό το γνώμονα πορεύτηκε ο σύλλογος.

Ακόμα ο Κώστας Χριστόφορος μίλησε για πως επηρέασε και τον ίδιο η καραντίνα:

Εγώ προσωπικά επηρεάστηκα αρκετά ψυχολογικά αλλά γρήγορα μπήκα σε ένα Ρυθμό.

Οι προπονήσεις μέσο τηλεδιάσκεψης:

Κάλυψα τουλάχιστον τα μεγάλα παιδιά του συλλόγου με στατικές προπονήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων και αργότερα όταν μας επιτραπεί ξεκινήσαμε σε ανοικτούς χώρους σε περιορισμένο αριθμό ατόμων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τώρα εδώ και λίγες μέρες επιστρέφουμε στις αίθουσες μας και σαν ομοσπονδιακός τεχνικός έχω μια παραπάνω ευθύνη να επανέλθουν οι αθλητές μας τηρώντας με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Η προβλέψεις για την συνέχεια:

Θεωρώ ότι σε ένα μήνα από τώρα θα είμαστε σε πλήρη λειτουργικότητα και θα περιμένουμε την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων έχοντας φυσικά στο πίσω μέρος του μυαλού μας το άγχος μιας δεύτερης καραντίνας.Αυτή τη στιγμή πάντως μπορώ να πω ότι οι αθλητές βρίσκονται σε μια κατάσταση ετοιμότητας της τάξεως του 40% και κάθε μέρα γίνονται και καλύτεροι. Ο αθλητισμός νομίζω είναι ο τομέας που επλήγη περισσότερο από αυτή την πανδημία αλλά ελπίζω σύντομα όλα αυτά να είναι απλά μια κακή ανάμνηση.