28 Μαρτίου, 2024

O hair colorist της Aniston και της Paltrow μας λέει πόσο συχνά πρέπει να βάφουμε τα μαλλιά μας

Πόσες φορές έχετε νιώσει ότι ο μόνος τρόπος να διαχειριστείτε μια δύσκολη κατάσταση, όπως έναν χωρισμό, είναι να κάνετε μια αλλαγή επάνω στα μαλλιά σας;

Κι έτσι πειραματίζεστε με βαφές, δοκιμάζοντας οποιαδήποτε απόχρωση σας έρχεται εκείνη την ώρα στο μυαλό για να νιώσετε τον πολυπόθητο αέρα ανανέωσης.

Ανεξάρτητα από τον λόγο που βάφετε συχνά τα μαλλιά σας, το μόνο δεδομένο κάθε φορά που τολμάτε έναν νέο τόνο επάνω τους, είναι τα χημικά με τα οποία ζημιώνεστε μέχρι να βγει το κατάλληλο αποτέλεσμα. Εάν τα ταλαιπωρείτε συχνά λοιπόν, με βαφές, τότε είναι πολύ λογικό να γίνονται ξερά, θαμπά και εύθραυστα χωρίς να φαίνονται υγιή.

O colorist, Justin Anderson, που επιμελείται τα μαλλιά πολλών celebrities, όπως της Jennifer Aniston, της Gwyneth Paltrow και της Margot Robbie, δίνει την απάντηση σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να βάφουμε τα μαλλιά μας οπότε δώστε προσοχή στα παρακάτω.

Η συμβουλή του σε κάθε γυναίκα είναι να βάφει τα μαλλιά της μόνο κάθε 4 με 6 εβδομάδες και όπως τονίζει, η ιδανική συχνότητα να αλλάζει χρώμα στα μαλλιά της εξαρτάται παράλληλα από το φυσικό τους χρώμα, την υφή και τον τύπο τους. Οι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο θα διαρκέσει το νέο χρώμα, είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, η συχνότητα του λουσίματος, αλλά και το πόσο εκτεθειμένα είναι τα μαλλιά σας στον ήλιο.

Εάν θέλετε η βάφη και το νέο χρώμα των μαλλιών σας να διαρκέσει περισσότερο, τότε καλό είναι σύμφωνα με τον ίδιο, να μην το παρακάνετε με το λούσιμο καθώς αυτό θα βοηθήσει σίγουρα στο να μη γίνονται τόσο λιπαρά. Επίσης, καλύτερο είναι να προτιμάτε είδη περιποίησης για τα μαλλιά σας που αναζωογονούν το χρώμα ενώ μην παραλείπετε να κάνετε scrub μία φορά την εβδομάδα στο τριχωτό της κεφαλής σας. Κάνει μικρά θαύματα!

jenny.gr