25 Μαΐου, 2024

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία συναυλία στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ Σερρών

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυση του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σερρών, διοργάνωσε το Σάββατο (6/4), στο κατάμεστο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ Σερρών μεγάλη ανοικτή για το κοινό συναυλία της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων του Περιφερειακού Τμήματος Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τίτλο: «Απρίλη μου Ξανθέ», παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στον χαιρετισμό του, έκανε ιδιαίτερη μνεία αφενός μεν στο πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο που παράγει καθημερινά ο Ε.Ε.Σ. σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Σερρών και αφετέρου στο μήνυμα που θέλει να προάγει μέσω της μουσικής για τον ηθικό μετασχηματισμό της Ελληνικής κοινωνίας. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Σερρών, κα Μαρία Θεοδωρίδου.
Οι εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στο Αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ Σερρών ταξίδεψαν νοερά με τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων Συνθετών, τα οποία εκτέλεσαν 47 χορωδοί/εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Τα κείμενα και τις διαφάνειες που πλαισίωσαν τα τραγούδια επιμελήθηκε η χορωδός/φιλόλογος κα Μαρία Πέττα, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας είχε η μαέστρος, κα Αλεξάνδρα Μητσοπούλου.
Την μεγάλη συναυλία του Ε.Ε.Σ. παρευρέθησαν ο Αιδεσιμολογιώτατος π.Ιορδάνης, ο Δ/ντής Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγου, η Δήμαρχος κα Βαρβάρα Μητλιάγκα, Αντιδήμαρχοι & Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλο τον Νομό, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών, Εκπρόσωπος του 10ουΣΠΖ, Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ο Α΄Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Θωμάς Τενεκετζής, η Πρόεδρος του Π.Τμήματος Δράμας κα Νίνα Παπαδοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Στέφου, Εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και του Ν.Σερρών, καθώς και πλήθος εθελοντών, μελών και φίλων του Ε.Ε.Σ.