28 Μαρτίου, 2024

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει Τελετή Απονομής Βραβείων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει Τελετή Απονομής Βραβείων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διέπρεψαν στους τρεις Πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, στις 19:30, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.
Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ διοργάνωσε, με τεράστια ανταπόκριση, τρείς Πανελλαδικούς Νεανικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, με τις ακόλουθες θεματικές: 1. Διαγωνισμός Δοκιμίου: «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή,1922-2022, Διωγμένοι από την όμορφη πατρίδα….», για μαθητές Ε΄- ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου και Α΄- Γ΄ τάξεων Γυμνασίου. 2. Διαγωνισμός Ζωγραφικής : «Ο Εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού μέσα από τα παιδικά μάτια» για μαθητές Ε΄- ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου και Α΄- Γ΄ τάξεων Γυμνασίου, 3. Διαγωνισμός Κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά: «Φαντασία να υπάρχει» για μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄- Γ΄ Λυκείου.
Στην εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. (2/7) θα εκτεθούν τα έργα των μαθητών που διέπρεψαν στους παραπάνω διαγωνισμούς, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.