26 Απριλίου, 2024

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη & αντιμετώπιση των πνιγμών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμών, διοργανώνει, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» (Πάτρα) και ώρα 19:30, ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη & αντιμετώπιση των πνιγμών στην Ελλάδα. Η ημερίδα του Ε.Ε.Σ, η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα είναι ανοικτή για το κοινό, ενώ διαδικτυακά θα προβληθεί ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού του Ε.Ε.Σ. στο YOUTUBE.
Στόχος της ημερίδας είναι η κατανόηση της σημαντικότητας ορθής παροχής Πρώτων Βοηθειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός περιστατικού πνιγμού στα κρίσιμα πρώτα λεπτά που εκτυλίσσεται, αλλά και η ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα πρόληψης, τα οποία αν εφαρμοστούν πλήρως μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο. Στην ατζέντα της ημερίδας δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και αντιμετώπιση πνιγμών σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.
Σημειώνεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης Πνιγμών (25/7), συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια ευαισθητοποίησης μαζί με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής για την Ευρώπη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), στοχεύοντας στην ενημέρωση του κοινού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που δυστυχώς κοστίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως, καθώς ο πνιγμός στη θάλασσα, αποτελεί διεθνώς την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων και τη δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά.