28 Μαρτίου, 2024

Ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για έκτακτο δώρο Πάσχα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για έκτακτο δώρο Πάσχα, στα πρότυπα της επιταγής ακρίβειας που δόθηκε τα Χριστούγεννα. 

Η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος εκτίμησε πως το 2023 ο πληθωρισμός θα κινηθεί στο 3%.

 Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Επίσης ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που παρατηρούνται στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για έκτακτο δώρο Πάσχα, στα πρότυπα της επιταγής ακρίβειας που δόθηκε τα Χριστούγεννα. «Οπως φαίνεται δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις, τις οποίες θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός για τις πολλές ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία. Η εκτίμησή μου είναι τα μέτρα που τώρα βλέπει ο πολίτης για πρώτη φορά στο πορτοφόλι του, είναι 3 εκατομμύρια ευρώ».

madata.gr